De REGIOSTARS zijn de Europese prijzen voor de meest innovatieve regionale projecten.

Extra tools

 
19/02/2019

Elk jaar onderscheidt de Europese Commissie door de EU gefinancierde projecten die excellentie en nieuwe benaderingen in regionale ontwikkeling laten zien. Aan de deelnemende projecten wordt tijdens communicatieactiviteiten op Europees niveau aandacht besteed, met als doel andere regio's en projectmanagers in Europa te inspireren.

Thematische focus

De REGIOSTARS worden toegekend aan projecten in vijf thematische categorieën (slimme, duurzame en inclusieve groei, stedelijke ontwikkeling en een onderwerp van het jaar).

In 2019 zijn de REGIOSTARS gericht op vijf onderwerpen die cruciaal zijn voor de toekomst van het regionaal beleid van de EU:

  • bevorderen van digitale transformatie;
  • verbinden van groene, blauwe en grijze gebieden;
  • bestrijden van ongelijkheid en armoede;
  • bouwen van klimaatbestendige steden;
  • moderniseren van gezondheidsdiensten.

Gerenommeerde academici beoordelen de ingediende projecten en bepalen wie de winnaars zijn.

Daarnaast kiest het publiek via een algemene online stemming een eigen winnaar en kent aan een van de projecten de Publieksprijs toe.

Meer informatie over de prijscategorieën vindt u in de leidraad voor indieners.

Zo meldt u zich aan

In de leidraad voor indieners vindt u alle benodigde informatie om met uw project als beste uit de bus te komen. Naast een gedetailleerde beschrijving van de prijscategorieën van dit jaar, en de toelatings- en toekenningscriteria, bevat deze leidraad een praktisch handboek dat u door het proces leidt. 

Het online platform voor inschrijving is geopend van 19 februari tot en met 9 mei 2019. 

De winnaars in de vijf categorieën, en de winnaar van de Publieksprijs, ontvangen hun welverdiende prijs tijdens de prestigieuze uitreiking, die in oktober 2019 plaatsvindt in Brussel.

 

Nieuws