Burgers dichter bij de EU brengen: Commissie lanceert voor het eerst campagne „Europe in My Region”

Extra tools

 
29/04/2016

Vandaag lanceert de Europese Commissie voor het eerst de campagne „Europe in My Region”. De campagne moet burgers stimuleren om meer te weten te komen over door de EU gefinancierde projecten in heel Europa.

„Europe in My Region” wordt georganiseerd door het directoraat-generaal voor Regionaal Beleid en wordt gesteund door de vertegenwoordigingen en beheersautoriteiten van de Commissie. De campagne loopt van 29 april tot 11 juni in 23 EU-landen en er zijn meer dan 1200 evenementen waaraan naar verwachting duizenden burgers zullen meedoen.

„Europe in My Region” wordt rond vier initiatieven georganiseerd: de open dagen van EU-projecten, schatzoeken, een fotowedstrijd en een blogcampagne. Al deze activiteiten zijn erop gericht de mensen aan te moedigen om door de EU gefinancierde projecten te bezoeken en hun afbeeldingen en ervaringen via social media te delen.

Gedurende de hele maand mei presenteren begunstigden van EU-financiering hun projecten aan burgers tijdens de open dagen van EU-projecten. Met behulp van een online kaart kunnen de projecten die aan dit initiatief meedoen worden gelokaliseerd. Burgers worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan de jacht op de schat die door 18 landen en een totaal van 45 regio's wordt georganiseerd: schatzoekers moeten verborgen aanwijzingen vinden in een aantal medegefinancierde projecten en ze moeten een online quiz beantwoorden.

Met de 5e editie van de Facebook-fotowedstrijd (2 mei tot 28 augustus) wordt gevierd dat er projecten zijn die echt wat betekenen voor de lokale gemeenschappen: om mee te doen aan de wedstrijd moeten burgers een foto maken van een project dat EU-financiering ontvangt. Hierbij moet de plaquette of het bord met de financieringsinformatie en EU-vlag ergens in de foto te zien zijn. Drie mensen kunnen een fotografiecursus met een professionele fotograaf en een reis naar Brussel winnen.

Tot slot: de meest getalenteerde bloggers die artikelen plaatsen over lokale projecten worden uitgenodigd om naar Brussel te komen en deel te nemen aan het mediaprogramma van de European Week of Regions & Cities (10-13 oktober 2016).

Meer informatie:
Europe in My Region

 

Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUinmyregion

Nieuws