Het Cohesiebeleid van de Europese Unie: investeren in uw regio’s en steden

Extra tools

 
Het Cohesiebeleid van de Europese Unie: investeren in uw regio’s en steden

03:34 minutes / mp4

Downloaden

Elk jaar investeert de EU miljoenen in nieuwe banen en economische groei om de sociale en economische verschillen tussen de regio's te verminderen. In deze korte video ziet u wat het voor het dagelijks leven van iemand kan beteken als de EU de economische groei in zijn streek stimuleert.

Dankzij deze politiek werden er in de voorbije vijf jaar meer dan 600 000 banen gecreëerd en werd er jaarlijks geïnvesteerd in opleiding voor meer dan 15 miljoen mensen. De aanleg van meer dan 25 000 km autosnelwegen en 1800 km spoorwegen werd medegefinancierd. Drie miljoen extra mensen kregen toegang tot zuiver drinkwater en minstens 200 000 kleine en middelgrote ondernemingen kregen steun bij de opstart. Tevens werd geïnvesteerd in 61 000 wetenschappelijke onderzoeksprojecten.Deze cijfers nemen nog toe, aangezien de projecten, die gedurende de afgelopen vijf jaar opgestart zijn, nog steeds resultaat opleveren. 

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Cohesiefonds en het Europees Sociaal Fonds, die samen meer dan één derde van de EU‑begroting vertegenwoordigen.

Datum: 16/07/2014

Talen Danish German Estonian Greek English Spanish French Italian Latvian Lithuanian Hungarian Maltese Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish Czech Bulgarian Croatian

Ondertitels english

Duur 03:34 minutes / mp4

Meer informatie

The EU's main investment policy

Video’s