Panorama 71: Portugal zet groei en duurzaamheid hoog op de agenda

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 10/01/2020

In het winternummer van Panorama, dat nu kan worden gedownload, staat Portugal centraal.

Vertegenwoordigers van een operationeel programma en een beheersautoriteit vertellen ons hoe Portugal groei creëert en tegelijkertijd zijn economie vergroent en klimaatverandering aanpakt. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van een aantal innovatieve projecten.

We presenteren ook de belangrijkste bevindingen van het recente Strategisch rapport. Dat bevat gedetailleerde en bijgewerkte informatie over de uitvoering van de ESIF-programma’s voor 2014-2020 tot eind 2018, gebaseerd op voortgangsverslagen van de lidstaten. Daarnaast kijken we uitgebreid naar de projecten die worden gefinancierd via de grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma’s van het Europees nabuurschapsinstrument (ENI), evenals naar de recente Showcase 2019 van fi-compass, voor projecten die worden ondersteund door financiële instrumenten van het ESIF.

Op onze fotopagina’s blikken we terug op de Europese week van de regio’s en steden van 2019, die in veel opzichten de populairste en succesvolste editie tot nu toe was. Ook brengen we op twee kaarten de toegankelijkheid over de weg in Europa in beeld.

In de rubriek „In uw eigen woorden” komen Lissabon en de Taagvallei aan bod en vertelt de META-groep over de mogelijkheden van op aandelen gebaseerde financiële instrumenten. Ook horen we van jongeren over hun ervaringen tijdens het mediaprogramma Youth4Regions. In de projectenrubriek bezoeken we Tsjechië, Spanje, Hongarije, Frankrijk en België.

Publications