Panorama 68: Noordwest-Roemenië gaat de goede kant op

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 04/04/2019

In het voorjaarsnummer van het tijdschrift Panorama, dat nu kan worden gedownload, wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld, van stedelijke kwesties tot cultuur en industriële transitie.

In een exclusief interview kijkt commissaris Corina Creţu terug op de afgelopen vier jaar en op wat er in die tijd is bereikt met het cohesiebeleid. De regionale focus ligt dit keer op Noordwest-Roemenië. We kijken naar een aantal projecten en praten met Emil Boc, burgemeester van Cluj-Napoca, en Marcel Ioan Boloş, hoofd van het ontwikkelingsagentschap van de regio. Ook bekijken we bevindingen uit een recent verslag van URBACT over hoe stedelijke autoriteiten kunnen helpen bij het bereiken van gendergelijkheid op allerlei gebieden en ontdekken we hoe het initiatief voor schone energie voor de eilanden in de EU eilanden helpt om hun eigen duurzame energie op te wekken.

In de rubriek 'In uw eigen woorden' hebben we beschouwingen opgenomen uit Tsjechië en de regio Koejavië-Pommeren in Polen, en vertellen jongeren over hun ervaringen tijdens het mediaprogramma Youth4Regions. Ook zien we hoe de voordelen van het cohesiebeleid op fascinerende wijze onder de aandacht zijn gebracht in een regulier televisieprogramma in Estland.

We ontdekken hoe Interreg-programma's Zuid-Korea hebben geïnspireerd in de inspanningen van het land om samen te werken met buurlanden en analyseren de verspreiding van populisme en euroscepsis. Ook de vaste hoofdstukken over financiële instrumenten ontbreken niet, net als bevindingen uit de opendataportal. In de rubriek 'Projecten' bezoeken we Polen, Italië en Nederland.

Publications