Panorama 66 - Litouwen: bouwen aan een slimmere toekomst

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 05/10/2018

Het najaarsnummer van het tijdschrift Panorama kan nu worden gedownload. Het nummer behandelt een breed scala aan onderwerpen, van stedelijke kwesties tot internationale samenwerking en het energiebeleid.

Het land waar we ons deze keer op richten is Litouwen. In ons interview legt Vilius Šapoka, minister van Financiën, uit hoe Litouwen de EU-financiering heeft gebruikt om, door middel van investeringen in bedrijfsontwikkeling, het concurrentievermogen en de productiviteit van zijn land te verbeteren. Dit wordt toegelicht aan de hand van een gedetailleerde beschrijving van vijf nieuwe projecten. In de rubriek Op foto vastgelegd worden gefinancierde projecten in de Duitse regio Rijnland-Palts onder de aandacht gebracht.

We kijken naar de manier waarop het cohesiebeleid duurzame energie en een koolstofarme samenleving bevordert en naar onze strategische partnerschappen met steden over de hele wereld via het programma voor internationale stedelijke samenwerking, en we belichten de resultaten van een recent rapport over zakendoen in Kroatië, Portugal, Slowakije en Tsjechië.

We maken de winnaars bekend van de EUinmijnregio foto- en blogwedstrijd van dit jaar en kijken terug op het onlangs voltooide roadtripproject, waarbij we bijpraten met alle acht jonge deelnemers in Berlijn aan het einde van hun avontuur. In de rubriek Projecten bezoeken we Gibraltar, Roemenië en Duitsland.

Publications