Panorama 65: Het cohesiebeleid: krachtig op weg naar een slimmere toekomst

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2021-2027
Date : 04/07/2018

In de zomeruitgave van Panorama, die vanaf nu kan worden gedownload, wordt een blik op de toekomst geworpen in een beschouwing van de begroting die door de Europese Commissie is voorgesteld voor de financieringsperiode 2021-2027. Naast een inleidend artikel over de voorstellen en hoe die het cohesiebeleid moeten hervormen, zijn ook een exclusief interview te lezen met commissaris Creţu over de belangrijkste ontwikkelingen en de redenatie achter de hervormingen, en de eerste reacties van verschillende belanghebbenden in heel Europa.

De focus ligt dit keer op Ierland, dat op dit moment viert dat het 45 jaar lid is van de Europese Unie. Uit een interview met de minister voor overheidsuitgaven, Paschal Donohoe, en een aantal projecten blijkt hoe EFRO-financiering Ierland heeft geholpen innovatiever en concurrerender te worden.

De 21 finalisten van de RegioStars Awards van dit jaar worden bekendgemaakt en er wordt een voorproefje gegeven van de thema's en bijzonderheden rond de volgende Europese week van de regio’s en steden, die begin oktober plaatsvindt in Brussel. Ook wordt er verteld over een reeks door het EFRO ondersteunde projecten op het gebied van cultureel erfgoed, waarmee het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed zal worden gevierd. In de rubriek "Op foto vastgelegd" wordt innovatie in Polen onder de aandacht gebracht. Ten slotte wordt in deze uitgave verslag gedaan van de onlangs gehouden conferentie over goed bestuur, worden de verschillende initiatieven onderzocht die administratieve capaciteitsopbouw in de hele EU mogelijk maken en is er meer te lezen over de avonturen van de jonge Europese social-mediasterren die het continent doorkruisen in het kader van het EU-roadtripproject. De rubriek "Projecten" gaat op bezoek in Italië, Frankrijk en Bulgarije.

Publications