Panorama 63: De ultraperifere gebieden: krachten bundelen in de hele EU

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 15/12/2017

In de wintereditie van Panorama bezoeken we de ultraperifere gebieden van de EU, waarbij we verslag doen van de Conferentie van voorzitters die voorzitter Juncker en commissaris Creţu hebben bijgewoond. We maken een analyse van de hernieuwde strategie voor deze regio's die hen moet helpen hun unieke positie binnen de EU en elders in de wereld ten volle te benutten en laten projecten en getuigenissen zien. We verdiepen ons ook in het onlangs gepubliceerde strategisch verslag over de implementatie van ESI-fondsen waarin we sterk bewijs vinden voor de omvang en gevolgen die deze investeringen hebben op het leven van burgers over het hele continent.

In ons regionale profiel kijken we deze keer naar de Generalitat Valenciana in Spanje, met projectprofielen en een interview met regionaal president Ximo Puig. Via onze blogwedstrijd Europa in mijn regio, het opleidingsprogramma voor jonge journalisten en het programma Interreg Volunteer Youth laten we ook jongeren aan het woord over hun inspanningen om meer te leren over de EU en het regionaal beleid.

Ook is er nieuws van het Cities Forum dat onlangs in Rotterdam plaatsvond over de EU-stedenagenda en een bijdrage van de komende Bulgaarse voorzitters die hun visie en prioriteiten uiteenzetten. In de rubriek „In uw eigen woorden“ vindt u bijdragen uit Frankrijk, Spanje en Italië, en in onze rubriek „Projecten“ brengen we een bezoek aan België, de Tsjechische Republiek, Duitsland en Letland. Op de fotopagina richten we de camera op een project in Malta.

Publications