EU-bijdrage versterkt de mondiale stedelijke agenda van de VN

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 19/12/2016

Welkom bij de wintereditie 2016 van Panorama. In het hoofdartikel van deze editie kijken we naar de deelname van de EU aan de onlangs gehouden Habitat III-conferentie in Quito, Ecuador, waar ervaringen op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling van over de hele wereld werden gedeeld. We blikken terug op de succesvolle editie van de Europese week van regio's en steden van dit jaar, onthullen enkele belangrijke resultaten van de ex post evaluatie van financieringsperiode 2007-2013 en kijken vooruit naar de toekomst van de strategie voor het Oostzeegebied. In ons uitgebreide verslag van een EU-regio staat deze keer de nieuwe Franse regio Grand Est centraal. Dit verslag omvat interviews met de voorzitter van de regio en commissarissen Creţu en Thyssen, plus een aantal succesvolle recente projecten. In de rubriek In uw eigen woorden in deze editie leest u bijdragen uit Polen, Italië, Roemenië en Nederland.

Onze rubriek 'Projecten' bevat bijdragen uit Griekenland en Nederland en in het uitgebreide projectinterview gaan we dieper in op een zeevaartproject in het Oostzeegebied. Verder treft u een poster aan met de beste inzendingen van de fotowedstrijd 'Europa in mijn regio'.

Publications