Panorama 52: Een steuntje in de rug voor de levering van het cohesiebeleid

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 17/04/2015

Het voorjaarsnummer van Panorama is vanaf nu online in het Engels beschikbaar. In de hoofdartikelen van deze editie worden de plannen van de Commissie beschreven voor slimmere investeringen en effectievere uitvoering. Het eerste artikel beschrijft de werkzaamheden van de onlangs gevestigde „taskforce betere uitvoering”, die tot doel heeft landen te helpen met een benedengemiddeld absorptieniveau. Het tweede artikel gaat over de introductie van de adviesdienst inzake het „fi-kompas” en hoe dit past in het investeringsplan van Commissievoorzitter Juncker. Ook zetten we onze reeks van artikelen voort over hoe individuele landen hun operationele programma´s hebben ontwikkeld. Daarbij kijken we naar Slovenië en Duitsland en specifieke regio´s in Frankrijk en Polen.

Elders in de editie gaan we in op de investeringsactiviteiten van de EU in andere delen van de wereld, van samenwerking met diverse landen in Latijns-Amerika tot meer directe betrokkenheid in de ultraperifere regio´s van de EU, dit laatste naar aanleiding van het bezoek van eurocommissaris Creţu aan Guadeloupe.

Ook nemen we de gelegenheid waar om terug te kijken naar de historische achtergrond van het EFRO naar aanleiding van de 40e verjaardag van het fonds dit voorjaar, en staan we stil bij de persoonlijke opvattingen van een voormalig Commissiewoordvoerder voor regionaal beleid.

Verder treft u de gebruikelijke selectie van nieuwsberichten en projectbeschrijvingen uit de gehele EU.

Publications