Panorama 44 - De stuwende factor achter de toekomstige economische groei in de Europese regio's

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2007-2013
Date : 01/12/2012

De wintereditie 2012 van Panorama met de titel „Slimme specialisatie” is nu online. Het hoofdartikel beslaat maar liefst zes pagina’s over slimme specialisatiestrategieën als motor voor regionale economische groei. Aan bod komen onder meer een analyse van de definities en de mogelijkheden van slimme specialisatie, de ondersteuning die het S3 Platform biedt en reportages van de workshop van de Europese Commissie in september 2012 in Bari, ter voorbereiding van Italiaanse regio’s op de toepassing van deze strategieën in de programmeringsperiode 2014-2020.

Een ander hoogtepunt is een exclusief interview met de Poolse minister van Regionale ontwikkeling, Elżbieta Bieńkowska, die vertelt over de vooruitgang die Polen sinds de toetreding in 2004 heeft geboekt bij de ontwikkeling van de infrastructuur, het scheppen van banen en de verhoging van het bbp. Ook kijkt ze naar de toekomst en blikt ze vooruit op een toenemende investering in onderzoek en innovatie en in oplossingen op het gebied van duurzame energie en transport in de volgende programmeringsperiode.

Verder een analyse van de laatste Eurobarometer-enquête, die enkele verrassend positieve resultaten oplevert op het gebied van levenskwaliteit en vooruitzichten voor de toekomst, en aandacht voor de winnaars van de fotowedstrijd „Europa in mijn regio” met een uitneembare mozaïekposter van enkele van de talloze inzendingen.

Daarnaast is er een voorproefje van Regiostars 2014 en wederom een selectie profielen van succesvolle projecten van regio’s in de hele EU.

Publications