Gerichte investeringen in belangrijke prioriteiten voor groei: Versterking van het concurrentievermogen van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s)

Extra tools

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 15/11/2013

Waarom zou de EU investeren in kmo’s?

  • 99 % van de bedrijven in de EU (ongeveer 20 miljoen) is kmo, d.w.z. dat ze minder dan 250 werknemers tewerkstellen. Deze ondernemingen zijn een belangrijke drijfveer achter economische groei, innovatie, werkgelegenheid en sociale integratie. Ze vormen de ruggengraat van de economie van Europa.
  • De kmo’s van Europa spelen een belangrijke rol in het herstel, want ze genereren twee van de drie banen in de private sector en hun groei van het aantal arbeidsplaatsen is het dubbele van die van grotere ondernemingen.
  • Kmo’s hebben hulp nodig bij het vinden van financiering en het aantrekken van vaardige werknemers, en ze zijn kwetsbaarder voor economische verandering.
  • Als kmo’s in een wereldwijde markt concurrerend willen blijven, moeten ze productiever zijn en de kwaliteit en differentiatie van hun producten, diensten en marketing verbeteren.

Publications