Panorama 66: Litauen bygger en bättre framtid

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 05/10/2018

Nu kan du ladda ner höstnumret av Panorama, där du kan läsa om allt från stadsfrågor till internationellt samarbete och energipolitik.

I det här numret sätter vi fokus på Litauen. Vi intervjuar den litauiske finansministern Vilius Šapoka, som förklarar hur landet har använt EU-medel för att förbättra sin konkurrenskraft och produktivitet genom att investera i företagsutveckling, och vi tar en närmare titt på fem av dessa nya projekt. Temat för ”Fångat på bild” är finansierade projekt i den tyska regionen Rheinland-Pfalz.

Vi undersöker hur sammanhållningspolitiken främjar hållbar energi och ett koldioxidsnålt samhälle, berättar om våra strategiska partnerskap med städer runtom i världen genom programmet för internationellt samarbete mellan städer, och presenterar resultaten från en nyligen utkommen rapport om att bedriva näringsverksamhet i Kroatien, Tjeckien, Portugal och Slovakien.

Dessutom avslöjar vi vem som vunnit årets foto- och bloggtävlingar på temat EUinmyRegion. Slutligen tar vi en titt tillbaka på det nyligen avslutade Road Trip-projektet och träffar alla de åtta unga deltagarna i Berlin, slutdestinationen för deras äventyr. I projektdelen besöker vi Gibraltar, Rumänien och Tyskland.

Publications