Panorama 72: Madžarska se nadeja svetlejše prihodnosti

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 14/04/2020

Na voljo je spomladanska številka revije Panorama, ki vsebuje ekskluzivni intervju s komisarko za kohezijo in reforme Eliso Ferreiro. Obsežen pogovor zajema njene pretekle izkušnje in prednostne naloge za prihodnost.

Tokrat pozornost namenjamo Madžarski. Poleg širokega izbora projektov objavljamo tudi intervju z Lászlóm Palkovicsom, madžarskim ministrom za inovacije in tehnologijo, o njegovih načrtih za okrepitev konkurenčnosti države. V drugem osrednjem članku predstavljamo uspešne projekte, podprte s sredstvi programa Interreg v letu, ko ta praznuje 30. obletnico.

Ogledali smo si delo tekoče  kampanje obveščanja „EU dosega rezultate v regijah“, opravili intervju z vodjo skupine za pilotni ukrep za krepitev upravne zmogljivosti Kostasom Raftopoulosom in ocenili uspeh pobude EU za razvoj regij, ki zaostajajo.

Rubrika Z vašimi besedami vsebuje prispevek iz regije Baltskega morja, naš novinar, ki pokriva program Youth4Regions, pa poroča o forumu CITIES, ki je pred kratkim potekal v Portu. V rubriki o projektih obiščemo Češko, Hrvaško, Srbijo, Estonijo in Nemčijo.

Publications