Panorama 67: Zgodbe o uspehu v naših regijah in čezmejno

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 19/12/2018

Na voljo je zimska številka revije Panorama, ki zajema najrazličnejše teme, od urbanih vprašanj do kulture in industrijske tranzicije.

Začenjamo s poročilom avstrijskega predsedstva o tem, kako je njegova ekipa pripravila pogajanja v Svetu o zakonodajnem svežnju 2021–2027. Naš tokratni intervju je skupni pogovor z ministrsko predsednico Malu Dreyer in ministrom za gospodarstvo dr. Volkerjem Wissingom iz zvezne dežele Porenje-Pfalška. Raziskujemo tudi, kaj je bilo s skladi EU narejenega za evropsko leto kulturne dediščine, kako pomagajo regijam pri industrijski tranziciji ter kakšen je profil nekaterih projektov, ki so bili podprti s programom inovativnih ukrepov v mestih.

V rubriki „Z vašimi besedami“ so novice iz Kastilje in Manče, Finske in južne Poljske, predstavljeni pa so tudi mladi in njihove izkušnje v programu za mlade prostovoljce Interreg Volunteer Youth in v medijskem programu Youth4Regions.

Poklepetali smo z letošnjimi zmagovalci Regiostars, se ozrli nazaj na podobe letošnjega evropskega tedna regij in mest ter predstavili nekaj poudarkov iz nedavno objavljenega Regionalnega letnega zbornika Eurostat za leto 2018. V poglavju o projektih smo obiskali Poljsko, Dansko, Slovaško, Italijo in Grčijo.

Publications