Panorama 68: Det nordvestlige Rumænien går i den rigtige retning

Flere værktøjer

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 04/04/2019

Forårsudgaven af Panorama-magasinet kan nu downloades, og det dækker en lang række emner fra byernes udfordringer til kultur og industriel omstilling.

Vi har et eksklusivt interview med kommissær Corina Creţu, hvor vi ser tilbage på de seneste fire år og på, hvad samhørighedspolitikken har opnået i perioden. Vores regionale fokus er denne gang på det nordvestlige Rumænien med et udvalg af projekter og en kommentar fra Emil Boc, borgmester i Cluj-Napoca, samt Marcel Ioan Boloş, chef for det regionale udviklingsagentur. Vi ser også på resultaterne af den seneste URBACT-rapport og på, hvordan myndigheder i byerne kan bidrage til at opnå ligestilling mellem kønnene på en række områder, og vi ser på, hvordan initiativet ren energi for EU's øer hjælper øer med at producere deres egen vedvarende energi.

I afsnittet Med dine egne ord har vi betragtninger fra Tjekkiet og regionen Kujawsko-Pomorskie i Polen, og vi hører også fra unge via deres oplevelser i medieprogrammet Youth4Regions. Der er desuden et spændende indblik i, hvordan fordelene ved samhørighedspolitikken blev fremhævet i et nationalt tv-show i Estland.

Vi finder ud af, hvordan Interreg-programmer har inspireret Sydkorea i deres bestræbelser på at samarbejde med nabolande, vi analyserer udbredelsen af populisme og Euroskepsis, og vores faste afsnit om finansielle instrumenter samt resultater fra vores open data-portal er også med. Afsnittet om projekter har været på besøg i Polen, Italien og Nederlandene.

Publications