Panorama 63: Regionerne i den yderste periferi: en fælles sag i EU

Flere værktøjer

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 15/12/2017

I denne vinterudgave af Panorama besøger vi EU's regioner i den yderste periferi og rapporterer fra den seneste Formandskonference, som formanden for Europa-Kommissionen Jean-Claude Juncker og Kommissær Corina Creţu deltog i. Vi analyserer den fornyede strategi for disse regioner, som sigter mod at hjælpe dem med at få mest muligt ud af deres unikke position i EU og verden som helhed. Desuden beskriver vi projekter og personlige beretninger. Vi dykker også ned i den netop offentliggjorte strategiske rapport om gennemførelse af ESI-fondene og finder ud af, hvor meget disse investeringer faktisk påvirker borgernes liv over hele kontinentet og i hvilket omfang.

Vores regionsprofil kigger denne gang på Generalitat Valenciana i Spanien og indeholder projektprofiler samt et interview med Ximo Puig, lederen af den regionale regering. Desuden har vi artikler om unge mennesker, som på forskellig vis gør en indsats for at være en del af EU- og regionalpolitik, gennem vores blogkonkurrence Europa i min region, uddannelsesordningen for yngre journalister og Interreg Volunteer Youth.

Der er også nyt fra Forum om byerne, der blev afholdt i Rotterdam for nylig, hvor vi beretter om EU's dagsorden for byerne, og et bidrag fra det kommende bulgarske formandskab, som beskriver deres vision og prioriteter. »Med dine egne ord« indeholder bidrag fra Frankrig, Italien og Spanien, projektafsnittet besøger Belgien, Tjekkiet, Tyskland og Letland, og billedserien peger linsen mod et projekt i Malta.

Publications