Megoldások a közszolgáltatások és a demográfiai változások összehangolásáért

Az ADAPT2DC projekt a közép-európai közigazgatási szervek tapasztalatait és szakértelmét veszi igénybe olyan innovatív megoldások kialakításához, amelyek a közszolgáltatások fenntartását tűzik ki célul a csökkenő népességű régiókban. A határokon átnyúló együttműködés a kormányzati struktúrák javítását és a költségek csökkentését is elősegíti.

További eszközök

 
Az ADAPT2DC segítséget nyújt a közszolgáltatások és a demográfiai változások összehangolásához. Az ADAPT2DC segítséget nyújt a közszolgáltatások és a demográfiai változások összehangolásához.

" Az ADAPT2DC megmutatta nekünk, hogy miként célszerű meghatározni az óvodák elhelyezkedését. Ha a gyermekeket már kis koruktól rendszeresen egy másik településre hordják intézménybe, akkor megnő az esélye a felnőttkori elvándorlásnak is. Az óvodák jó elosztása így tehát hozzájárulhat az elnéptelenedési folyamat megállításához. "

Mester Zsuzsa, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Magyarország

A teljes beruházás és az uniós finanszírozás

Az „Adaption to Demographic Change” (ADAPT2DC) projekt teljes beruházási igénye 2 595 637,74 EUR, amelyhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap 2 096 928,14 EUR összeggel járult hozzá a 2007–2013 közötti programidőszak „Közép-Európa” operatív programjának részeként.


A tervezet dátuma

19/11/2014