Informatikai támogatás a vállalkozásoknak

Az együttműködés, a beruházás és a közös törekvések hatékonyabb technológiai infrastruktúrát teremtenek a kisvállalkozások számára a közép-európai régióban, ami hozzájárul a régióban működő kkv-k fejlődéséhez és támogatásához.

További eszközök

 
A vállalkozások felismerték az informatikai szolgáltatásmenedzsment szükségességét. Ez a terület az üzleti igényeknek megfelelő minőségi informatikai szolgáltatások bevezetésével és kezelésével foglalkozik. A vállalkozások felismerték az informatikai szolgáltatásmenedzsment szükségességét. Ez a terület az üzleti igényeknek megfelelő minőségi informatikai szolgáltatások bevezetésével és kezelésével foglalkozik.

" Az újító szemlélettel való azonosulás rengeteg kihívással járt… A vállalat ügyvezetője mára tőlem kér tanácsot az új termékeket és az értékesítési stratégiákat illetően. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy az INNOTRAIN IT segítségével lépjen az innováció útjára. "

Günter Strolz, az IT SWARCO TRAFFIC SYSTEMS GmbH vezetője (Németország)

A kisvállalkozások informatikai rendszerei rendkívül összetettek lehetnek, meglétük azonban elengedhetetlen az üzleti siker szempontjából a 21. században. Az „INNOTRAIN IT”, azaz a közép-európai térségben tartott innovációs informatikai képzéssorozatot magában foglaló kezdeményezés segíti a vállalkozásokat abban, hogy a képzések és az erőforrások révén javítani tudják informatikai kapacitásukat, ami innovációösztönző környezetet teremt.

Az együttműködés nyomán megvalósuló projekt képzésein ez idáig több ezer munkavállaló vett részt. A megvalósításban közel egy tucat induló vállalkozás is segédkezett.

Tanulás képzés útján

Az informatikai költségek csökkentése minden kisvállalkozás esetében igen fontos kérdés. Az INNOTRAIN IT gyakorlati képzések révén segít a kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy 20%-kal csökkentsék informatikai jellegű kiadásaikat, és egyúttal több erőforrást fordítsanak az innovációs kapacitásuk növelésére. Az alkalmazottak konkrét példákon keresztül ismerkedhetnek meg a legújabb informatikai folyamatokkal a képzések során.

A projektek nemzetközi jellege miatt ráadásul a vállalkozások vezetői könnyebben megértik az Unió-szerte használt megoldásokat.

Informatikai modell kifejelesztése az üzleti problémák megoldására

Egy jól működő informatikai megoldás megtalálása gyakran a megfelelő eszközöktől függ. A Münsteri Egyetemen kidolgozott iránymutatásokat követve az INNOTRAIN IT segítséget nyújt a vállalkozásoknak, hogy jól használható informatikai munkakörnyezetet alakítsanak ki az alkalmazottaik számára.

Ha az informatikai rendszer megfelelő, a kkv-k javítani tudják az informatikai környezetüket, ami hozzájárul az innovációhoz, és több gazdasági lehetőséget teremt. Az INNOTRAIN IT program képzésein való részvétellel több közép-európai kkv is sikeresen erősítette meg innovációs képességeit.

A teljes beruházás és az uniós finanszírozás

Az „INNOTRAIN IT network for service management and innovation” (Szolgáltatásmenedzsment és innováció az INNOTRAIN IT hálózat révén) projekt teljes beruházási igénye 1 950 610 EUR, amelyez az Európai Regionális Fejlesztési Alap 1 537 356 EUR összeggel járult hozzá a 2007–2013 közötti programozási időszak „Közép-Európa” operatív programjának részeként.

A tervezet dátuma

16/12/2014