Zökkenőmentes forgalom a Budapestet elkerülő körgyűrűn

A projekt a Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű déli szakaszát teszi teljessé azáltal, hogy lehetőséget nyújt az autópályákon haladóknak a főváros kikerülésére, és nagy kapacitású összeköttetést biztosít a Duna két partja között.

További eszközök

 

Az eredmény egy biztonságos, 2x3 sávos autópálya az M1 és M5 autópályák között, új hidakkal, felüljárókkal, csomópontokkal és egyéb elemekkel.

A növekvő forgalom fejlesztéseket igényel

A Budapestet elkerülő körgyűrű első szakaszát – amely a IV-es és V-ös Helsinki folyosó részét is képezi – 1994-ben adták át a forgalomnak. A körgyűrű jelenlegi 2x2 sávos kiépítése és kapacitása azonban már nem képes megbirkózni a folyamatosan növekvő forgalom támasztotta igényekkel, különös tekintettel a nehézgépjárművek magas arányára. A szolgáltatás szintje alacsony, a keskeny sávok és a leállósáv hiánya miatt az útvonal igen érzékeny a balesetekre. A projekt a fentiekben felsorolt problémákat kívánja orvosolni. Az építkezés során 550 közvetlen munkahelyet teremtenek, míg a forgalomnak való átadást követően 18-at, ezáltal fellendítve a helyi gazdaságot.

Biztonságos és hatékony rendszer készül

A régi útpálya mellé egy újat építenek az 1–4 szakaszokban, ezáltal egy 2x3 sávból és leállósávból álló autópályává bővítik azt. A fő útpályát betonból, vasbeton burkolattal, míg a többi szakaszt magas együtthatójú aszfaltburkolattal építik.

A munka részeként a meglévő útpályán eltávolítják a beton terelőelemeket, valamint módosítják a közlekedési táblákat és az útburkolati jeleket. A tervek szerint a Duna felett Hárosnál egy 770 méter, Soroksárnál pedig egy 500 méter hosszú híd épül.

A projekt további kulcsfontosságú elemei: egy közút és a ráckevei elővárosi vasút felett építendő felüljárók, a két útpálya közötti elválasztó és a leállósávok szélesítése kényszermegállás esetén a jobb láthatóság biztosítására, esővíz-elvezető csatorna építése a víznek az útpályáról való elvezetésére, új csomópont kiépítése a Növény utcánál, valamint a Váza utcai esővíz-szivattyúállomás bővítése. Ugyancsak megoldást ad a projekt a Gyáli-patak második ágának elégtelen kapacitására, amely jelenleg nem képes befogadni és elvezetni az autópályáról belevezetett nagy mennyiségű esővizet.

A környezetvédelmi szempontok fontos szerepet játszanak a tervezés során

A fejlesztés által érintett útszakasz két NATURA 2000 területen is áthalad. Ezért lépéseket tesznek a természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állatok és növények védelméről szóló EU irányelvek, továbbá a szaporodási időszakokról és úszólápokról szóló magyar jogszabályok előírásainak teljesítésére.

A tervezet dátuma

24/03/2011