Szabad a pálya a magyar vasúti közlekedés fejlődése előtt

A projekt által lefedett vasúti szakasz köldökzsinórként köti össze Budapestet az ország nyugati részének főbb városaival. A felújítás után egy 47 km-es szakaszon akár 160 km/óra, míg egy 16 km-es másik szakaszon 120 km/óra csúcssebességgel is roboghatnak a vonatok.

További eszközök

 

A jelenleg is üzemelő szakaszok és állomások újjáépítésével, valamint további új szakaszok és megállóhelyek létesítésével a vonalat könnyebben fogják tudni igénybe venni a mozgásukban korlátozottak, ráadásul a korszerű forgalomirányító és jelzőrendszerek jóvoltából biztonságosabbá és gyorsabbá is válik az utazás.

Az útvonal kiemelt jelentősége

A projekt által lefedett vasútvonal egyrészt az egyik TEN-T hálózat részét képezi, amelynek jelentősége az elmúlt időszakban egyre inkább növekedett, főleg ami a Szlovénián át a Földközi-tenger nyugati medencéjébe irányuló forgalmat illeti. Ráadásul ez a vonal köti össze Budapestet több nyugat-magyarországi nagyvárossal (pl. Székesfehérvárral, Veszprémmel, Szombathellyel és Nagykanizsával), valamint a Balaton-parti üdülőövezettel is.

A projekt két legfőbb összetevője a Székesfehérvár és Tárnok között 43 km hosszan húzódó, két sínpárból álló vasúti vonal felújítása, illetve a Budapest-Kelenföld állomás és Tárnok közötti vonalon egy második sínpár lefektetése (egy 20 km-es szakaszon). A projekt befejezése után az utasforgalom várhatóan évi 1%-kal, míg a teherforgalom 2020-ig évi 0,5%-kal, ezt követően 0,2%-kal fog növekedni.

Átfogó modernizációs folyamat

A vonal mentén az állomásokat újjáépítik és modernizálják, a peronok tetőt kapnak, az utasok számára aluljárókat létesítenek, egy hidat is felújítanak, továbbá új és korszerű buszmegállókat, P+R parkolókat, valamint az állomásokon és megállóhelyeken utasellátó helyiségeket létesítenek, illetve újítanak fel, egyes állomásokra és megállóhelyekre pedig távvezérlésű utastájékoztató és tűzjelző rendszereket telepítenek.

A teljes vonal hatékony és biztonságos üzemeltetésének biztosítása érdekében további intézkedéseket is végrehajtanak, így például részben felújítják a vonalon a felsővezetékeket, új kitérőket építenek, illetve a már meglévőket felújítják, a kitérők bizonyos pontjain és más szakaszokon pontfűtést helyeznek el, átalakítják a kültéri világítást, illetve kicserélik az utastájékoztató rendszereket.

A környező terület védelme

A várhatóan megnövekedő forgalomra való tekintettel a projekt megvalósítói minden tőlük telhetőt megtesznek a környezetre gyakorolt káros hatások minimalizálásának érdekében, így a kétéltűek számára védőkerítést és megfelelő átjárókat alakítanak ki, zajvédő falakat létesítenek, a vidrák és egyéb kistestű emlősök védelmét ugyancsak átjárókkal oldják meg, az alacsonyan repülő madarak megóvására pedig külön infrastruktúrát telepítenek, valamint megtartják a vonal mentén húzódó eredeti fasort is.

A tervezet dátuma

10/10/2011