A váci vasútállomás épületének felújításától az utasforgalom növekedését és színvonalasabb szolgáltatásokat várnak

A váci vasútállomás teljes felújításával növekedni fog az utasforgalom és színvonalasabb szolgáltatások lesznek elérhetők az utazóközönség számára. A váci vasútállomás jelenleg is a negyedik legnagyobb utasforgalmú állomás Magyarországon, de a fejlesztéseknek köszönhetően 2019-re napi 17 500 utast várnak majd.

További eszközök

 

Az átalakítási munkálatok részeként 16,890 km-nyi új nyomvonalat építettek ki az állomást övező meglévő hálózatot kiegészítve. Az állomás épületét is jelentősen felújították: a jobb megközelíthetőség mellett az utazóközönség kényelmét szolgáló új megoldások születtek.

A 2013-ban megvalósított projekt legnagyobb előnye, hogy jelentős mértékben lerövidül az utazási idő az említett vonalon. Emellett a teherszállítás színvonala is sokat fog javulni az energiahatékonyságot növelő szerkezeti beavatkozásoknak köszönhetően.

Új vasútállomás

A 16,8 km hosszú új pálya mellett három új peronsziget és egy egyoldalas peron kiépítésére is sor kerül. Új aluljárók, felvonók, fedett peronok és váltófűtés javítja az utasok kényelmét, és teszi a vasúti közlekedést vonzóbb utazási alternatívává.

A messzebbre utazóknak, illetve a távolabbról érkezőknek új P+R parkolóhelyeket alakítanak ki az állomás körül. Az új elektronikus biztosítórendszer és a központi forgalomirányítási rendszer telepítésével javítják az utasbiztonságot és az utazás hatékonyságát. Környezetvédelmi megfontolásokból ezenkívül 6 km2 méretű új zajvédő falat  is építenek az állomás körül.

A váci vasútállomás modernizálása csak az első lépése annak a komplex vasútiinfrastruktúra-fejlesztési programnak, amelynek célja a budapesti Nyugati pályaudvarral összeköttetésben lévő észak-magyarországi vasútvonal felújítása. A további négy ütem megvalósítására a tervek szerint 2014 és 2020 között fog sor kerülni.

A teljes beruházás és az uniós finanszírozás

A „Development of connecting line sections of Nyugati Railway Station to enhance suburban commuter transport – Stage I/a: Railway Station Reconstruction in Vác” (A Nyugati pályaudvar csatlakozó vonalszakaszainak elővárosi célú fejlesztése – I/a. ütem: a váci pályaudvar felújítása) teljes beruházási költsége 97 840 487 EUR, amelyhez az Unió Kohéziós Alapja 65 939 131 EUR összeggel járult hozzá a „Közlekedés” operatív programból a 2007–2013 közötti programozási időszakban. A munkálatok támogatása „A városi és agglomerációs közösségi közlekedés fejlesztése” prioritási tengelyen keresztül történik.

A tervezet dátuma

31/12/2014