Az egyik fő vasútvonalon rövidebb lesz a menetidő a pályamunkálatoknak köszönhetően

A kelet-magyarországi térségben található Szajol és Püspökladány közötti 67 km-es kétvágányú vasútvonal teljes felújítása után a vasúti személy- és teherszállítás egyaránt gyorsabbá válik. A pályamunkálatoknak köszönhetően 80 ezer helyi lakos, illetve az ország két legnagyobb városa, Debrecen és Budapest között ingázók utazási ideje is lerövidül.

További eszközök

 

A felújított nyomvonalon haladó vonatok maximális sebessége akár 160 km/h is lehet, ami a Budapest és Debrecen között közlekedő intercityk menetidejét 11 perccel, a vonalon közlekedő többi járatét 15 perccel csökkenti. A teherszállító vonatok menetideje is rövidebb lesz, ami Záhony és Budapest között például akár 76 perccel csökkenhet. Szintén a teherszállításban jelent nagy előrelépést, hogy a munkálatok után a vasútvonal akár 225 kN maximális tengelyterhelést is elbír majd, így az eddiginél nagyobb áruszállítási kapacitásra lesz képes.

Fókuszban az utasok kényelme

A vasútvonal felújításával biztonságosabbá és kényelmesebbé válik az utazás, ami arra fogja ösztönözni az utasokat, hogy személygépjárművüket otthon hagyva inkább vonatra szálljanak. A beruházás révén 2016-ban várhatóan naponta mintegy 258 utas fogja a közúti közlekedés helyett a vasútit választani. Ez a szakasz azért is fontos, mert a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) 100. számú, Magyarország fővárosa és az ukrán határ között futó kiemelt személyszállítási fővonalának része.

A nyomvonal felújítása mellett és a hozzá kapcsolódó felsővezeték-, jelző- és kommunikációs berendezések telepítésén kívül a projekt részeként öt vasútállomást is átalakítanak. Mindez magában foglalja a peron menti vágányhossz 750 m-re történő kibővítését. Az állomások épületeinek felújításával, valamint új buszmegállók és parkolóhelyek kialakításával ezenkívül biztosítani fogják, hogy az állomások megközelíthetőbbek és biztonságosak legyenek. Utastájékoztató rendszereket és biztonsági berendezéseket is üzembe fognak helyezni, amelyek lehetővé fogják tenni az európai vonatellenőrző rendszer (ETCS) telepítését minden állomáson.

További fontos munkálatok:

  • Az ötszintű kereszteződések megszüntetése
  • Egy vasúti felüljáró, három aluljáró, valamint egy gyalogos aluljáró kiépítése
  • Az energia-ellátási rendszer korszerűsítése

Végül, de nem utolsó sorban a projekt kivitelezéséhez kapcsolódóan 48 munkahely is létrejöhet


A teljes beruházás és az uniós finanszírozás

A „Reconstruction of Szajol (excl.) - Püspökladány (incl.) Railway Line Section” (Szajol [kiz.]–Püspökladány [bez.] vasútvonal átépítése) projekt teljes beruházási igénye 556 784 137 euró, amelyhez az Unió Kohéziós Alapja 372 793 189 euró összeggel járult hozzá a 2007–2013 közötti programidőszak „Közlekedés” operatív programjának részeként. A munkálatok „Az ország és a régióközpontok nemzetközi vasúti és vízi úti elérhetőségének javítása” prioritás alá tartoznak.


A tervezet dátuma

10/12/2014