Megújul Budapest egyik legfontosabb hídja

A Budát Pesttel a Duna fölött összekötő Margit hídon kivitelezés alatt áll egy jelentős projekt, amely használhatóbbá teszi a hidat a gyalogosok és a kerékpárosok számára, ugyanakkor a közúton közlekedőknek gyorsabb áthaladást biztosít.

További eszközök

 

A Margit híd nemcsak Budát és Pestet köti össze, hanem a Margit-szigetet is Budapest többi részével. A Duna folyam fölött átívelő híd a XIX. században épült, a városnak az UNESCO világörökségbe felvett nevezetességei közé tartozik. 607,7 m hosszú. A híd két fele 165 fokos szöget zár be egymással, a Margit-sziget csúcsa fölötti találkozási pontjukból egy 84 méteres oldalhíd vezet a szigetre.

A projekt célja a híd által nyújtott szolgáltatások fejlesztése, valamint a közösségi közlekedés jobb hozzáférhetőségének biztosítása. Elsősorban Budapest és környéke lakosainak nyújt előnyöket csökkenő utazási idő és nagyobb biztonság formájában.

A XXI. század Margit hídjának megteremtése

Az elmúlt évek során a híd forgalma jelentős mértékben megnőtt: naponta 73 500 személygépjármű halad át rajta, ehhez párosul még minden nap 115 000 utas, aki közösségi közlekedéssel, villamoson és buszon érinti a hidat. Ez természetesen messze meghaladja azt a kapacitást, amelyre a híd megtervezésekor és megépítésekor számítottak.

A Margit hídnak képesnek kell lennie napjaink forgalmi terhelésének kezelésére ahhoz, hogy betölthesse a szerepét a város közlekedési hálózatában. A projekt széles körű, ezért minden áthaladónak előnyére válik, közlekedjen akár gyalog, kerékpárral, villamossal, autóbusszal vagy autóval. Ezenkívül a fogyatékkal élők is könnyebben tudják használni a hidat. A projekt megvalósítási szakaszában létrejövő munkahelyek is előnyére válnak a régiónak.

A híd tetőtől talpig megfiatalodik

A Margit hídon jelentős munkálatok folynak minden szinten, a szerkezeti tartóelemeitől kezdve az utazóknak nyújtott funkcióin keresztül egészen az esztétikai vonzerejéig. A felújítás kiterjed a szerkezetet tartó pillérek rekonstrukciójára, az acél szerkezeti elemek szükség szerinti kijavítására, a korábbi betonból készült hídfelület acélra cserélésére, valamint a híd acélelemeinek korrózióvédelmére.

Ezek a lépések gondoskodnak róla, hogy a híd az elkövetkező években is megmaradhasson a város fontos látványosságának, csakúgy, mint az infrastruktúra létfontosságú részének. A híd mint az UNESCO világörökség része történelmi értéket is képvisel, így a projekt a híd eredeti jegyeinek részleges restaurációjára is kiterjed.

A szerkezeti elemeken végzett munkákon kívül a gyalogos- és biciklisávot is kiszélesítik a híd két oldalán, megújulnak a villamospályák, valamint új közlekedési jelzőtáblákat és jelzőrendszereket helyeznek el rajta.

A továbbfejlesztett híd (és a Margit-szigetre vezető szárnyhíd) 2011 októbere, a projekt fő rekonstrukciós elemeinek elkészülte óta teljesen nyitva áll a forgalom előtt, de kisebb kiegészítő munkálatok még befejezésre várnak. A hidat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemelteti, amelynek a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonosa.

A teljes és az EU által biztosított finanszírozás

A „Development of Margit bridge and the connecting transport system in Budapest” (A Margit híd és a kapcsolódó közlekedési rendszer fejlesztése Budapesten) elnevezésű projekt összes elszámolható költsége 109 553 280 EUR, ebből 22 338 049 EUR a 2007–2013 közötti időszakban kerül folyósításra az EU Kohéziós Alapból a „Central Hungary” (Közép-Magyarországi) operatív program keretében.

A tervezet dátuma

23/01/2013