Lendületbe jöttek Magyarország útjai

Az autópálya-hálózat Dél-Magyarországon egy építési nagyprojekt formájában tesz előrelépést, amely megkönnyíti és felgyorsítja mind a személy-, mind az árufuvarozást.

További eszközök

 

Az M43 autópálya nyomvonala Szegedtől indul kelet felé, és a román határállomásig tart. Az autópálya-építési projekt azon kívül, hogy a helyi és külföldi járművek számára egyenletesebb forgalomsűrűséget biztosít, foglalkoztatási és környezeti szempontból is előnyökkel fog járni.

Közelebb kerülnek a célállomások

Mivel a magyar hatóságok felismerték a jobb, hatékonyabb úthálózatok fontosságát, támogatják az ilyen közlekedési beruházásokat. Számos előnnyel járnak az ilyen beruházások: többek között csökken a tranzitforgalom, a zajszint és a szennyezőanyag-kibocsátás, valamint javul a biztonság. Ez nemcsak a helyi lakosokat, hanem a vállalkozásokat és a nemzetközi kereskedelmet is érinteni fogja, hiszen közel vannak a szomszédos országok.
Az M43 autópálya Szegedtől északra indul, és kelet felé halad Szegedtől, Maroslelétől és Makótól északra, majd a csanádpalotai román határállomás felé folytatódik. Ez a szakasz a TEN-T IV. páneurópai folyosójának része, és ha elkészül, a Magyarországon átmenő személyforgalom és fuvarozás javát fogja szolgálni, nem is beszélve Szeged, Makó és más, az autópályaszakasz mentén található települések lakosairól. Az autópályaszakasz 10 km-es körzetében összesen mintegy 240 000 fő él.

Ésszerű összeköttetések

Az építkezés nem egyszerűen két pont összekötéséről szól, hanem figyelembe veszi a meglévő műtárgyakat, vállalkozásokat és létesítményeket is. Az autópálya nyomvonala keresztezi a Szeged–Hódmezővásárhely vasútvonalat és egy főutat, valamint érinti az algyői kőolaj- és földgázmezőket. A szénhidrogén-mezőkön való útépítés tehát körültekintően megtervezett munkálatokat igényel: többek között kereszteződésekre, valamint az olaj- és gázvezetékek, illetve egyéb létesítmények áthelyezésére és cseréjére is szükség lesz. A projekt új Tisza-híd, valamint öt, szintbeli kereszteződéstől mentes útkereszteződés építését is jelenti. Egy újonnan megépített másodrangú út szintén a román-magyar határ magyarországi oldalán fekvő Nagylak irányába vezető 43. főútra fogja vezetni a forgalmat.

Gazdasági és környezeti fellendülés

A helyi gazdaság a foglalkoztatás révén nyertese a projektnek. A megvalósítás szakaszában mintegy 1 800 munkahely teremtésére kerül sor közvetlenül, átlagosan 30 hónapos időtartamra, az üzemeltetés pedig 30 munkahelyet teremt.
Magyarország továbbá vállalta, hogy kompenzációs intézkedések révén – többek között a természetes élőhelyek helyreállításával – enyhíti a projekt környezeti hatását, nevezetesen a körülbelül 2 hektárnyi terület közvetlen károsodását és további közel 12 hektárnyi terület közvetett károsodását.


A tervezet dátuma

07/02/2011