Egy uniós projekt egész Magyarországon átalakítja a regionális vasúti szolgáltatásokat

Az EU által finanszírozott projekt jelentősen hozzájárult Magyarország vasúthálózatának korszerűsítéséhez. A 42 új motorvonat megvásárlása és a különböző vasútvonalak kiterjedt felújítása révén a projekt megnövelt kapacitást, nagyobb kényelmet, valamint jobb összeköttetéseket tesz lehetővé a magyar ingázóknak az ország különböző régióiban és az országhatárokon kívül.

További eszközök

 

Az uniós projekt legfontosabb eleme a 42 elektromos meghajtású vonat társfinanszírozása volt, amelyeket most a megújult regionális vasúti szolgáltatás részeként helyeznek a köz szolgálatába. Az új vonatflottán kívül a projekt során jelentős felújításokat és fejlesztéseket hajtottak végre a vasúti infrastruktúrában, ideértve néhány vonal villamosítását is.

A végső cél a magyarországi regionális vasúti szolgáltatások minőségének, megbízhatóságának és kiszámíthatóságának javítása, valamint a közúti forgalom csökkentésének elősegítése. Ez kevesebb torlódáshoz és alacsonyabb kibocsátáshoz vezet majd.

Társadalmi előnyök

A projekt nemcsak kielégíti a fenntartható mobilitási formák iránti, egyre növekvő igényeket, hanem a végrehajtás során kiemelt szerepet kaptak az alacsony jövedelműek és a társadalmilag hátrányos helyzetűek számára biztosított előnyök is. A fogyatékkal élő és csökkent mozgásképességű személyek igényeinek is megfelelő vonatokat működtető, költséghatékony regionális vasúti szolgáltatások biztosítják, hogy helyzetétől függetlenül mindenki szabadon utazhasson szerte az országban, akár a munkahelyére igyekszik, akár szabadságra megy. Minden vonalon például ügyfélbarát menetrendeket vezettek be, amelyek mostantól gyakrabban járó vonatokat biztosítanak.

Az új vonatok magasabb szintű szolgáltatásokat biztosítanak az utasok számára, ideértve a megfelelően elrendezett, nyitott utasterű kocsikat, a beszállást megkönnyítő alacsony padlókat és az egész vonaton elérhető légkondicionálókat. Az audiovizuális utastájékoztató rendszerek valós idejű információkat nyújtanak, az utastérben pedig videokamerás megfigyelőrendszer működik a fedélzeti biztonság javítása érdekében. A vonaton levő illemhelyek kerekesszékkel is teljes mértékben megközelíthetőek.

Az új járműveket az elővárosi és regionális forgalmat kiszolgáló kulcsfontosságú vonalakon helyezték üzembe, többek között a következőkön: Budapest–Esztergom; Budapest és Veresegyház–Vác; Budapest és Vác–Szob; valamint Budapest és Monor–Cegléd. Ezeken a vonalakon jegykiadó automatákat is telepítenek majd az infrastrukturális követelmények csökkentése érdekében.

A magyar állam és az új járműveket működtető MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. tíz évre szóló, szolgáltatásra irányuló közbeszerzési szerződést írt alá.

A beruházás összköltsége és az uniós támogatás

A „42 db motorvonat beszerzése a MÁV-START Zrt számára” elnevezésű projekt teljes beruházási költsége 259 769 928 EUR, amelyből az Európai Unió Kohéziós Alapjának hozzájárulása 220 804 439 EUR a „Közlekedés” operatív program keretén belül a 2007–2013-as programozási időszakban. A beruházás „A városi és elővárosi tömegközlekedés és a környezetbarát fejlesztések elősegítése” prioritási területhez tartozik.

A tervezet dátuma

31/03/2017