Kibővítették a győrszentiváni óvodát, hogy növeljék a magyarországi óvodai férőhelyek számát

Mivel az elmúlt időszakban nőtt Győrszentiván lakossága, a növekvő gyerekszám ellátásának igénye indokolttá tette az óvodai szolgáltatások kibővítését.

További eszközök

 

A projekt előtt négy különböző helyszínre járhattak óvodába a gyermekek – közülük kettőnek a Móricz Zsigmond Általános Iskola, kettőnek pedig a Váci Mihály Általános Iskola biztosította a helyet. A projekt során az eredetileg 200 négyzetméteres győrszentiváni óvodaépületet 1000 négyzetméternyi területtel bővítették ki. A négy új csoportszobán kívül egy egyéni fejlesztői szobát, nevelőtestületi helyiségeket, aulát és egy tornaszobát is kialakítottak, az óvoda játszóudvarát pedig felújították.

A felújítás részeként fix indukciós rendszert építettek ki, és a hallássérült gyerekek tájékozódását segítő padlóhurkot tettek le. A játszóudvarra új, készségfejlesztő játékok kerültek, hogy az udvar minél szélesebb körű pedagógiai program megvalósítására nyújtson lehetőséget. Az egyéni fejlesztői szoba nyugodt környezetet biztosít azoknak a foglalkozásoknak, amelyek célja a felzárkóztatás az iskoláskor eléréséig.

A gyermekek fejlődésének elősegítése

 

A projekt eredményeképpen az új óvodai létesítmény a korábbinál százzal több gyermeknek tud férőhelyet nyújtani. Ezek a gyermekek – és a korábban is az óvodába járó társaik – mostantól egyetlen közös létesítményben vehetnek részt az óvodai foglalkozásokon, és azonos korú társaik között ismerhetik meg a közösségi élet szabályait. Az ezer négyzetméterrel kibővített épület a régió valamennyi óvodás korú gyermekének képes férőhelyet biztosítani.

 A projektnek köszönhetően az óvodai nevelőtestület két új nevelővel bővült.

 

 


A teljes beruházás és az uniós finanszírozás

„A győrszentiváni Sugár úti óvoda 40. sz. épületének átalakítása, felújítása, bővítése” elnevezésű projekt teljes beruházási költsége 200 000 000 HUF (kb. 634 030 EUR), amelyhez az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 634 030 EUR összeggel járult hozzá a „Nyugat-Dunántúl” operatív programból a 2007–2013 közötti programozási időszakban.


A tervezet dátuma

01/02/2016