Hibrid autóbuszok állnak forgalomba Magyarország dél-alföldi régiójában

Egy uniós finanszírozásban részesült projekt azt a célt tűzte ki, hogy a költségek alacsony szinten tartását és hazai beszállítók foglalkoztatását szem előtt tartva megoldást találjon a Budapest utcáin közlekedő buszok iránti megnövekedett igény kielégítésére. Erre a kihívásra válaszul született meg a moduláris alkatrészekből álló Modulo busz, amely a hagyományos buszokhoz képest könnyebb, kevesebb üzemanyagot fogyaszt és olcsóbban előállítható.

További eszközök

 
Modulo – kompozit alkatrészekből készült környezetbarát busz Budapesten © Farkas Vera Modulo – kompozit alkatrészekből készült környezetbarát busz Budapesten © Farkas Vera

" A projekt innovációs tartalmának köszönhetően olyan tömegközlekedési eszközök jöttek létre, amelyek környezetre gyakorolt káros hatása minimális, és elődeikhez képest hosszabb élettartammal bírnak. Ezáltal közelebb kerülünk ahhoz, hogy életünk fenntarthatóbbá, bolygónk pedig tisztábbá váljon. "

Floruta Zsuzsanna, az irányító hatóság koordinációs referense

Magyarországon mintegy 10 000 új autóbuszra lenne igény. A három különböző típusú környezetbarát városi autóbuszt – gázüzemű buszt, trolibuszt és töltőállomással együtt gyártott elektromos buszt – kínáló Modulo buszcsalád kifejlesztése felélénkítette a hazai buszgyártást.

A Modulo buszok jelentősen könnyebbek hagyományos acélszerkezetes társaiknál, környezetbarát energiafelhasználásuk pedig a versenytársakhoz képest lényegesen fenntarthatóbbá teszi üzemeltetésüket. A buszok alkatrészeinek több mint a felét magyar kis- és középvállalatok gyártják, ami a Modulo előállítása és budapesti forgalomba állítása során egyaránt hozzájárul a munkahelyteremtéshez, valamint a gazdaság és a versenyképesség növeléséhez.

Könnyű és tágas megoldások

Az üvegszállal megerősített kompozit technológia révén a Modulo rendkívül könnyű, a hasonló méretű hagyományos buszokhoz képest 20%-kal alacsonyabb súllyal, és akár 50%-kal nagyobb utaskapacitással rendelkezik. Ennek eredményeképpen üzemeltetési költsége is csekélyebb, és kevésbé terheli az úthálózatot. Tengely- és ajtóelrendezése révén a Modulo több utast képes szállítani, mint a hagyományos buszok. Alacsony padlózata pedig kényelmesebbé teszi az utazást. 

Emellett az új buszok moduláris felépítése révén a hajtásrendszer a busztest átalakítása nélkül cserélhető, ami megnöveli mind a kompozit busztest, mind az úthálózat élettartalmát. A tisztán elektromos hajtásrendszerrel ellátott ökobusz egyáltalán nem bocsát ki káros anyagot, míg a hibrid elektromos-gázüzemű buszok 40%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. Az innovációk célja, hogy csökkentsék a budapesti légszennyezettséget és zajártalmat, továbbá hozzájáruljanak a globális természetvédelemhez és az éghajlatváltozás káros hatásainak mérsékléséhez.

Magyarország többet nyer

A Modulo buszcsalád előnyei azonban túlmutatnak a környezet védelmén és a fenntartható energiahasználaton. Maga a projekt már 12 főnek biztosított munkát. Mivel a Modulo alkatrészeinek több mint a felét magyar kis- és középvállalkozások állítják elő, várhatóan növekedés indul majd el a hazai busziparban. 

A kényelmes, környezetbarát és költséghatékony Modulo busz nem csupán Budapesten jelent áttörést a károsanyag-kibocsátás csökkentése, valamint a fenntarthatóbb és költséghatékonyabb közlekedési rendszer megvalósítása terén, hanem az egész országban beindítja a tiszta járművek gyártását. Ez pedig előreláthatólag növeli majd az elektromos és hibrid hajtású járművek iránti keresletet, és elősegíti azok szélesebb térhódítását Magyarországon.


A beruházás teljes összege és az uniós támogatás 

A „Kompozit elektromos buszok fejlesztése – Evopro Kft” projekt teljes költsége 2 619 767 EUR, ebből az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának hozzájárulása 1 307 449 EUR a „Dél-Alföld” operatív program keretén belül a 2007–2013-as programozási időszakban.

 


A tervezet dátuma

26/09/2017