Az Európai Unió legkeletibb kelet-nyugati közúti tengelyének továbbfejlesztése

Egy új, korszerű autópályaszakasz épül Északkelet-Magyarországon. Nyíregyháza és Vásárosnamény városát fogja összekötni; az utóbbi körülbelül 16 km-re fekszik az ukrán határtól.

További eszközök

 

Az M3-as autópálya új, négysávos szakasza közel 46 km hosszú lesz. Az utazási idő csökkentésével a regionális, az országon belüli és a nemzetközi közúti forgalmat is segíteni fogja.

Két szakaszban készül

A projekt beleillik a magyar közlekedésfejlesztési tervekbe, amelyek a nemzetközi közutak és a regionális központok elérhetőségének javítására irányulnak. Egy meglévő közúti összeköttetést fejleszt tovább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nyíregyháza déli elkerülő körgyűrűje, illetve az M3-as autópálya és a 41-es főút kereszteződése között. A Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakasz arról nevezetes, hogy ez az Európai Unió legkeletibb kelet-nyugati irányú közúti tengelye.

A 30 hónapra tervezett munka két szakaszra oszlik. Az első a Nyíregyházától keletnek, a 49-es főút irányában haladó 38 km-es pályaszakaszt megépítésére terjed ki. A másodikban egy 11,9 km-es útszakasz fog elkészülni, amely északkeleti irányba, a 49-es főúttól Vásárosnaményba tart, és elkerül számos környékbeli kistelepülést. Az utolsó felhajtó Vásárosnamény területén lesz, a 41-es főúttal való kereszteződésnél. Az új autópályaszakasz alapvetően sík vidéken, főképpen mezőgazdasági területen és némi erdőn át halad.

Kevesebb torlódás, gyorsabb utazás

A projekt kivitelezésének részeként két kétsávos útpályát, valamint műtárgyakat (pihenőhelyeket, felhajtókat és kereszteződéseket) kell elkészíteni. Összesen 29 hidat kell megépíteni; ezek közül hét autós felüljáró lesz. A környezetvédelmi célú munkákon túl növényeket is fognak ültetni az út mentén, valamint vízépítési munkálatokkal a közmű- és kommunikációs hálózatok csöveinek és vezetékeinek áthaladását is meg kell majd oldani.

Az új szakasz teljes hossza 45,7 km lesz, a tervezési sebesség 130 km/órára emelkedik. A projekt eredményeképpen a személyautók menetideje átlagosan körülbelül hét perccel, a teherszállító járműveké nagyjából nyolc perccel lesz rövidebb. A projekt gazdasági hasznának hozzávetőleg háromnegyed részét a torlódások ritkulása és az ebből eredő menetidő-csökkenés teszi ki.

Az autópályaszakaszon építendő hét csomópont közül négy létesít kapcsolatot Magyarország közúti hálózatának többi részével. Az új szakasz fontos részét fogja alkotni az EU épülőben lévő TEN-T nemzetközi úthálózatának is. A projekt kivitelezéséhez közvetlenül kapcsolódóan akár 2000 munkahely is létrejöhet.

A teljes és az EU által biztosított finanszírozás

"Az M3-as autópálya Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakasza" projekt összes elszámolható költsége 221 967 800 euró, amelyhez a 2007-től 2013-ig tartó tervidőszakban az EU Kohéziós Alap 156 030 500 euróval járul hozzá.

A tervezet dátuma

23/10/2012