Jelentős felújítás előtt a budapesti villamosvonalak

A városi közlekedési hálózat egyik jelentős fejlesztési projektjének részeként a magyar főváros hat villamosvonalából kettőt modernizálnak, egyet pedig meghosszabbítanak.

További eszközök

 

Az 1-es villamosvonal összesen hét kilométernyi új szakasszal bővül, az 1-es és 3-as vonalon pedig 25 kilométernyi szakaszt újítanak fel jelentős mértékben. A tömegközlekedés továbbfejlesztése a munkálatok elvégzése után mintegy negyedmillió városlakó számára biztosít közvetlen előnyt, a felújított villamosvonalakat pedig várhatóan további 84 000 utas fogja naponta használni. Ezen felül a vonalak új és felújított megállóhelyei teljes mértékig akadálymentesítetté válnak a segítséggel élő utasok számára is.

A fejlesztések eredményeként az utazók az egyéni közlekedés helyett szívesebben választják a tömegközlekedést, ami várhatóan kedvező hatást gyakorol majd a városi légszennyezés alakulására. A várható utazási időmegtakarítás körülbelül napi 9000 utasóra.

Közlekedési kapcsolatok és csatlakozások fejlesztése

Az 1-es vonal meghosszabbítása a Rákóczi-híd pesti hídfőjétől indul, az új szakasz a Fehérvári útig ér majd el. A fejlesztés részét képezi az 1-es és 3-as villamosvonal jelenlegi megállóhelyeinek áttervezése, az energiaellátó rendszerek felújítása, a megállóhelyeken valós idejű utastájékoztatási szolgáltatások biztosítása, új jelzőberendezések telepítése, az útszakaszok felújítása a villamosok jobb megközelíthetősége, illetve számukra az útkereszteződésekben az elsőbbség biztosítása érdekében, valamint a zöldfelületek kiépítése is. A fejlesztés keretében a 103-as buszjárat útvonala is módosításra kerül, így jobb csatlakozások biztosíthatók a villamosjáratokhoz.

Az elképzelések megvalósulása várhatóan 14 munkahelyet teremt majd, a fejlesztés kiépítési szakaszában pedig nyolc munkahely jön létre.

A budapesti villamosvonalak jövője

A projekt a budapesti 1-es és 3-as villamosvonal fejlesztési programjának első ütemét jelenti. A második ütem során az 1-es villamosvonalat az Etele térig hosszabbítják meg, a 3-as járat pedig északon a Béke térig, délen pedig a Városház térig terjedő meghosszabbítást kap.

Bár a projekt új gördülőállományt nem tartalmaz, Magyarország számos budapesti tömegközlekedési szolgáltatás számára új gördülőállomány beszerzését tervezi.

A tervezet dátuma

11/12/2012