A trolibuszok népszerűsítése a városi közlekedés jövőbeli megoldásaként

Egy páneurópai projekt ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a trolibuszban mint környezetbarát és gazdaságos városi közlekedési eszközben Közép-Európa városai és régiói számára.

További eszközök

 
A korszerű trolibuszokkal ésszerű, környezetbarát városi közlekedés alakítható ki A korszerű trolibuszokkal ésszerű, környezetbarát városi közlekedés alakítható ki

A trolibusz nem szennyezi a levegőt, csendes és költséghatékony. Jelenleg ugyan 40 000 ilyen jármű működik világszerte, ezen belül számos közép-európai országban, a népszerűsége azonban visszaesett az elmúlt évek során. A csökkenés ellenére a trolibuszokban megvan a lehetőség arra, hogy kulcsszerepet játsszanak a jövő városi közlekedései rendszerében, a fosszilis üzemanyagoktól az elektromos hajtású járművekre való áttérés részeként. Először azonban le kell győzni a technikai és környezeti kihívásokat, és új képet kell kialakítani erről a sokoldalú közlekedési eszközről a városi közigazgatási szervek és a nagyközönség körében.

A „TROLLEY– Promoting Electric Public Transport” nevű hároméves projekt a trolibuszrendszerekről Közép-Európában felhalmozott ismeretekre építkezve ösztönöz az ilyen rendszerek modernizációjára, illetve népszerűsíti előnyeiket Európa-szerte más városok körében.

Új, környezetbarát kép kialakítása

A projektben hat uniós országból (Ausztria, Csehország, Németország, Magyarország, Olaszország és Lengyelország) kilenc, az elektromos közösségi közlekedés területén tevékenykedő partner működik együtt.

A projekt keretében közös megvalósítási tanulmányokat készítettek például arról, hogy miképpen lehet fokozni a trolibusz energiahatékonyságát, illetve hogyan gyorsítható az urbanizált területeken való működése. A partnerek fejlesztették ki Európa első hibrid akkumulátoros trolibuszát. A 2012 augusztusában Németországban, Eberswaldéban bemutatott jármű a felsővezetékről és lítiumionos akkumulátorról is működtethető.

A trolibuszrendszerek előnyeit népszerűsítő kezdeményezésekre is sor került, köztük az „ebus: the smart way” című tájékoztató kampányra, valamint az éves európai trolibusznapra. A mobilitási hét során tartott trolibusznap látogatók ezreit vonzza a partnervárosokba, Salzburgba, Brnóba, Eberswaldéba, Gdyniába, Parmába, Lipcsébe és Szegedre.

Az ismeretek és az eszközök megosztása

A 2013 márciusában véget ért projekt legjelentősebb eredménye az a dokumentáció, amelyből megismerhetők a projekt hároméves menete során összegyűjtött ismeretek és módszerek. Ezek között szerepel három elektronikus oktatási modul (a trolibusz alapjairól, illetve a trolibuszrendszerek energiatárolásáról és bevezetéséről), egy referenciaútmutató a trolibusz-villamos hálózatok közös használatáról, valamint a dízelüzemű buszok felváltásának útmutatója. Mindez egy közép-európai trolibusz-ismeretközpontban érhető el, amely információforrásként szolgál, lehetőséget nyújt a szakértőkkel való kapcsolatfelvételre, valamint – részben a projekt során előállított – szakirodalmat biztosít a trolibuszrendszerekről.

A projekt a trolibuszok számos kedvező jellemzőjére összpontosított, köztük környezetbarát mivoltukra, amely elsődleges szempont a jövő városi közlekedési rendszereinek megtervezésekor. Salzburg városában a közlekedésből származik a környezetszennyezés 40 százaléka, így Alexandra Weiss, a Salzburg AG for Energy, Transportation and Telecommunication projektvezetője meg van győződve arról, hogy szükség van a TROLLEY-hoz hasonló projektekre, „hogy tartós lendületet biztosítsunk a fosszilis üzemanyagú közlekedéstől az elektronikus közösségi közlekedés felé való elmozdulásnak”.


A teljes beruházás és az EU által biztosított finanszírozás

A „TROLLEY – Promoting Electric Public Transport” elnevezésű projekt teljes beruházott összege 4 187 746 EUR, ebből 3 274 112 EUR az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának hozzájárulása, a 2007–2013 közötti programidőszak „Közép-Európa” területi együttműködési programjának 2. prioritása (a Közép-Európába vivő és a térségen belüli közlekedés fejlesztése) alapján.


A tervezet dátuma

28/08/2013