A városi mobilitás fenntarthatóságának javítása Közép-Európában

Hat közép-európai régió fogott össze azzal a céllal, hogy közlekedési rendszerét a karbonszegény jövő felé vezető útra állítsa. A LOW CARB projekt célja a városi és a környező területek – részben a zöld tömegközlekedés szerepének növelése révén történő – integrálása. A részt vevő régiók számos kezdeményezést léptettek életbe azzal a céllal, hogy olyan fenntartható városi mobilitási rendszereket hozzanak létre, amelyek csökkentik a levegőszennyezést és javítják a lakosság és a látogatók életminőségét.

További eszközök

 
The LOW CARB project aims to integrate urban and outlying areas in six European countries, in part by promoting green public transport. ©LOW-CARB The LOW CARB project aims to integrate urban and outlying areas in six European countries, in part by promoting green public transport. ©LOW-CARB

" A Low-Carb a tömegközlekedési hatóságok és vállalatok kapacitásait növeli a városi területek karbonszegény mobilitási rendszereinek integráltabb módon történő tervezése céljából. A projekt valamennyi érdekelt felet bevonó stratégiákat és eszközöket biztosít, az ezekhez szükséges adatokkal és információkkal együtt. Ennek keretében az innovatív kísérleti projektekből levont tanulságok megosztására is sor kerülhet, ami elősegíti ezek megismételhetőségét Közép-Európa-szerte. "

Wolfgang Backhaus, projektmenedzser

A forgalmi dugók és útszűkületek számtalan európai kis- és nagyvárosban akadályozzák a polgárok mozgását. Sok ingázó kénytelen a mai napig fosszilis tüzelőanyaggal működő gépjárműre hagyatkozni utazása során. A LOW CARB elkötelezte magát e problémák kezelése mellett olyan stratégiai tervek és kísérleti projektek kidolgozásával, amelyek – az új technológiák bevezetésével párhuzamosan – a tömegközlekedési hatóságok és szolgáltatók kapacitásfejlesztésére összpontosítanak a hatékony és integrált városi mobilitási rendszerek megvalósítása céljából. 

Kísérleti projektek

A projekttervek a következő négy kísérleti terület köré csoportosultak: Lipcse, Németország; Brno, Csehország; Kapronca, Horvátország; és Szeged, Magyarország. A tervek több mint 100, új tömegközlekedési szolgáltatáshoz kapcsolódó intézkedést tartalmaznak. A tervek kidolgozására a mobilitástervezéssel kapcsolatos innovációk alkalmazásával – többek között a nyíltadat-politika, a közös finanszírozás koncepció és a beszerzés újszerű megközelítésének kiaknázása révén – került sor.

A kísérleti projektek innovatív technológiai ötleteket foglalnak magukban, például a következőket: integrált regionális közlekedési információs platform Lipcsében; napenergiával működő e-kerékpár töltőállomások a kaproncai mobilitási csomópontokon; akkumulátoros trolibuszok bevezetése Szegeden. Eközben a pármai (Olaszország) elektromos trolibuszhálózathoz hasonló, már meglévő elektromos tömegközlekedési infrastruktúrákat egyéb elektromos meghajtású járművek, például buszok, gépjárművek és kerékpárok töltésére használják.

A LOW CARB tevékenységei a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését eredményezik azáltal, hogy a polgárokat autójuk otthonhagyására és a tömegközlekedés használatára ösztönzik. Az előzetes elemzések és a partnerek városközpontjaiban élő polgárok száma alapján 2020-ig pusztán a projekttevékenységek révén évi mintegy 60 000 tonnával csökken a szén-dioxid-kibocsátás.

Az érdekelt felek bevonása

A tervek új együttműködési formákat alakítanak ki. Brno-ban például kerekasztal-találkozót szerveztek a város tervezési folyamatának nyomon követésére szolgáló eszköz végrehajtása céljából. Kaproncán eközben új funkcionális városi területet hoztak létre, amelyet egy közös közlekedési közszolgáltatási területtel tettek hivatalossá. Szeged vállalkozás-alapú mobilitási menedzsment platform létrehozását kezdeményezte olyan új közlekedési közszolgáltatások céljából, amelyek a nemrégiben épített Európai Lézeres Kutatóintézet környékén működnének.

A beruházás teljes összege és az uniós támogatás

A „Low Carb: A funkcionális városi területeket érintő integrált, karbonszegény mobilitástervezés kapacitásainak fejlesztése” projekt teljes költsége 2 636 268 EUR, ebből az EU Európai Regionális Fejlesztési Alapjának hozzájárulása 2 177 697 EUR az „Interreg Közép-Európa” operatív program keretén belül a 2014–2020-as programozási időszakban. A beruházás a „Karbonszegény gazdaság” prioritás alá tartozik.

 

A tervezet dátuma

04/02/2020