Európai Uniós pénzügyi támogatás a koronavírussal küzdő nemzeti, regionális és helyi közösségek számára

További eszközök

 
19/03/2020

2020 március 18-án a Elisa Ferreira  Kohézió és reformokért felelős biztos, valamint Nicolas Schmit Foglalkoztatás és szociális jogokért felelős biztos az Európai Unió minden tagállamát értesítette arról, hogy milyen egyéni támogatást kaphatnak a Koronavírus-járvány elleni befektetési kezdeményezés (CRII) keretében.

Az értesítők, amelyek Koronavírus-járvány elleni befektetési kezdeményezés honlapján érhetők el, ismertetik a tagállamok számára elérhető összegeket, az európai strukturális és szolidaritási alapok által újonnan támogatható kiadások fajtáit. Ebbe beletartozik többek között, az egészségügyi ellátó rendszerek támogatása, orvosi eszközök beszerzése, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés biztosítása a kiszolgáltatott csoportok számára, valamint a jelenlegi finanszírozási lehetőségek az ERFA és az ESZA igénybevételével.

Ezen túlmenően, a Bizottság integrált támogatást nyújt a tagállamoknak a CRII országokat célzó dedikált csoportok révén. Ezek a csoportok gondoskodnak a megfelelő információ áramlásról és a gyors döntéshozatalról a legpraktikusabb szinten, valamint megvitatják az állami támogatásokat, a pénzügyi szabályok betartásával kapcsolatos problémákat vagy az Európai Beruházási Alap esetleges bevonását.

További információk:

Hírek