Kohéziós politika: A Bizottság bejelenti a 2019. évi REGIOSTARS-díjak győzteseit

További eszközök

 
09/10/2019

A kohéziós politika kiemelkedő projektjeinek megünneplésére Brüsszelben bejelentették a REGIOSTARS-díjak győzteseit. A győztesek a következők: 

A digitális transzformáció előmozdításáért (1. kategória): a díjat a fenntartható energiafogyasztást és az innovatív megújuló energiatermelést szolgáló Energiacellák NR, egy Németország, Belgium, Franciaország és Luxemburg közötti határokon átnyúló együttműködési projekt kapta.

Franciaország és az Egyesült Királyság CobBauge projektje kapta a zöld, kék és szürke infrastruktúrák összekapcsolása (2. kategória) díjat a földet és rostanyagokat felhasználó falazóanyag kifejlesztéséért.

Az „egyenlőtlenségek és a szegénység elleni küzdelem” (3. kategória) díjat a Jó támogatás, egy lengyelországi online platform kapta, amely Nyugat-Pomeránia régió lakosait kapcsolja össze a helyi szociális szolgáltatásokkal.

A klíma-aktív szomszédság (CAN), egy közös belga, francia, német, holland és egyesült királysági projekt kapta a díjat „az éghajlatváltozás hatásaival szemben reziliens városok építése” elnevezésű, 4. kategóriában. Ez a projekt a hátrányos helyzetű városi térségekben lévő háztartások energiahatékonyságának javítását célzó helyi irányítási stratégiákat támogatja.

Az „egészségügyi szolgáltatások modernizálása” (az 5. kategória) díját az Orsi Akadémia, egy a minimálisan invazív sebészet és a robotsebészet új technikáinak területén működő belga képzési- és tudásközpont kapta.

Végezetül pedig a közönségdíjat a Duna Interreg Program VárosiSéták (CityWalk) programja kapta, amely abban segíti a Duna régió városait, hogy még inkább sétálhatóvá váljanak.

REGIOSTARS díjak

Hírek