Panorama 68: Északnyugat-Románia helyes irányba halad

További eszközök

 
04/04/2019

A Panorama magazin mostantól már le is tölthető, tavaszi száma számos témát érint a városi problémáktól a kultúrán át az ipari átalakulásig.

Exkluzív interjút készítettünk Corina Creţu biztossal, amelyben visszatekintünk a kohéziós politika elmúlt négyéves időszakában elért eredményekre. A magazin regionális szinten most Északnyugat-Romániára összpontosít: különböző projekteket mutatunk be Emil Boc, Kolozsvár polgármesterének és Marcel Ioan Boloş, a Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetőjének észrevételeivel. A legutóbbi URBACT-jelentésben szereplő, következő témákkal kapcsolatos megállapítások is terítékre kerülnek: a városi hatóságok szerepe a nemek közötti egyenlőség különféle térségekben történő megteremtésében, és a „Tiszta energia az EU szigeteinek” című kezdeményezés keretében a szigetek fenntartható energiatermelésében nyújtott támogatás.

„Személyes tapasztalatok” című rovatunkban Csehország és a lengyelországi Kujávia-pomerániai vajdaság tapasztalatairól olvashatunk, illetve beszámolókat találhatunk fiatalok Youth4Regions médiaprogramban szerzett élményeiről. Ezenkívül bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen módon mutatta be egy országos televíziócsatorna rendszeres műsora a kohéziós politika előnyeit Észtországban.

Megtudhatjuk, hogy az Interreg programok miként inspirálták Dél-Koreát a szomszédos országokkal való együttműködésre irányuló erőfeszítéseiben, elemezzük a populizmus és az euroszkepticizmus terjedését, a pénzügyi eszközökről és a nyílt hozzáférésű adatportálról szóló állandó rovataink ugyancsak megtalálhatók a jelenlegi számunkban. A projekteket bemutató rovatunkban pedig ezúttal Lengyelországba, Olaszországba és Hollandiába látogatunk.

Panorama 68: North-West Romania going in the right direction

Hírek