Panorama 67: Régióinkon és határainkon átívelő sikertörténetek

További eszközök

 
19/12/2018

A Panorama magazin mostantól letölthető formában elérhető téli száma számos témát érint: a városi problémáktól a kultúrán keresztül egészen az ipari átalakulásig.

A magazin az osztrák elnökséggel készült interjúval kezdődik, amely betekintést nyújt abba, hogy a csapat milyen módon készítette elő a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozó jogalkotási csomaggal kapcsolatos tanácsi tárgyalásokat.  Mostani interjúnk valójában egy közös beszélgetés Malu Dreyerrel, Rajna-vidék-Pfalz tartomány miniszterelnökével és Dr. Volker Wissinggel, a tartomány gazdasági ügyekért felelős miniszterével. Ebben a kiadásban rávilágítunk arra is, hogy az uniós alapok milyen előnyökkel jártak a kulturális örökség európai éve szempontjából, milyen módon támogatták az ipari átalakulás által érintett régiókat, majd pedig körvonalazunk az innovatív városfejlesztési tevékenységek által támogatott projektet közül néhányat.

A „Személyes tapasztalatok” című rovatunkban Kasztília-La Mancha, Finnország és Dél-Lengyelország területeinek híreivel foglalkozunk, illetve beszámolunk a fiatalok Interreg Önkéntes Ifjúság program és Youth4Regions médiaprogram keretében szerzett tapasztalatairól.

Beszélgetünk az idei RegioStars-díj nyerteseivel, visszatekintünk a régiók és városok európai hetének eseményeire, valamint bemutatjuk az Eurostat nemrégiben közzétett, 2018. évi regionális évkönyvében szereplő újdonságokat. Projekteket bemutató rovatunkban Lengyelországba, Dániába, Szlovákiába, Olaszországba és Görögországba kalauzoljuk olvasóinkat.

Kellemes olvasást kívánunk!

Panorama 67: Success stories across our regions and borders

Hírek