7. Kohéziós Fórum (Webstreaming)

További eszközök

 
27/06/2017

Hetedik Kohéziós Fórum, amelyre 2017. június 26–27-én kerül sor Brüsszelben, egy háromévente megtartott nagyszabású politikai rendezvény több mint hétszáz fő – köztük európai intézmények, központi kormányzatok képviselői, regionális és helyi képviselők, gazdasági és szociális partnerek, civil szervezetek és tudósok – részvételével. Vitaindító beszédet mond Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke és Joseph Muscat, Málta miniszterelnöke.

 A rendezvény része lesz még számos további vitaindító előadás, három panelbeszélgetés, valamint három párhuzamos műhelytalálkozó Európa, valamint az európai strukturális és beruházási alapok jövőjét érintő kritikus kérdésekről.

A rendezvény az európai strukturális és beruházási alapok 2020 utáni kereteire való felkészülés fontos mérföldköve lesz. A kohéziós politikának reflektálnia kell Európa gazdaságának inkluzívabbá, versenyképesebbé és ellenállóbbá tételének kihívásaira, valamint az Európa jövőjéről szóló fehér könyv által az uniós szakpolitikák hozzáadott értékét, a szubszidiaritást, valamint az ígéretek és a teljesítésük közti eltéréseket illetően feltett kérdésekre.

A Fórum egyedülálló lehetőséget biztosít a döntéshozók, az érdekelt felek és a gyakorlati szakemberek számára, hogy megvitassák, miként tudják az uniós szakpolitikák javítani az összes uniós polgárok életkörülményeit és lehetőségeit a globalizáció, a technikai változások és a növekvő egyenlőtlenségek közepette. Esélyt nyújt arra, hogy kohéziós politikai választ dolgozzanak ki az Európai Unió előtt álló fő gazdasági és társadalmi kihívások kezelésére, valamint javítsa az eredményeknek az uniós polgárokhoz való eljuttatását.

A Fórum megelőzi a 7. Kohéziós Jelentés elfogadását, hogy a civil társadalom képviselőivel folytatott vita alapján levont következtetések is bekerülhessenek a jelentésbe.

Conference Agenda 

 

Live Webstreaming

DAY 1 : 26/06/2017: English, French, German, Italian, Spanish, Polish, Romanian for all sessions and Bulgarian for workshop 1.

DAY 2 : 27/06/2017: English, French, German, Italian, Spanish, and Polish

Helyszín: Charlemagne épület, Brüsszel
Dátum: 2017. június 26–27.

Kövesse a Twitteren: #EU7CF @EU_Regional

Részvétel csak meghívás alapján

A konferencia programja 

Gyakorlati tudnivalók


További információkREGIO-B1-WORKSHOPS-AND-SEMINARS@ec.europa.eu

A rendezvényt élő internetes közvetítés révén követhetik az érdeklődők.

Hetedik Kohéziós Fórum

Hírek