A Bizottság szorosabbra fűzi a polgárok és az EU közötti kapcsolatot azáltal, hogy idén első alkalommal kampányt indít „Europe in My Region” címmel

További eszközök

 
29/04/2016

A mai napon az Európai Bizottság első alkalommal indítja útjára Europe in My Regionelnevezésű kampányát, amelynek révén arra ösztönzi a polgárokat, hogy fedezzék fel és alaposabban ismerjék meg az EU-szerte megvalósult uniós finanszírozású projekteket.

A Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának szervezésében, a Bizottság képviseletei és az irányító hatóságok támogatásával április 29. és június 11. között 23 uniós országban rendezik meg a „Europe in My Region” rendezvénysorozatot, amely több mint 1200 eseményt kínál az érdeklődő – a várakozások szerint több ezer főt kitevő – nagyközönségnek.

A „Europe in My Region” négy különböző kezdeményezés köré épül: Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napjai, kincsvadászat, fotópályázat és blogíró kampány. A programok arra ösztönzik a polgárokat, hogy látogassanak el az EU által finanszírozott projektek helyszínére, majd osszák meg képeiket és tapasztalataikat a közösségi médián keresztül.

Az uniós támogatás kedvezményezettjei május folyamán az Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napjai programsorozat keretében mutatják be projektjüket a nagyközönségnek. A kezdeményezésben részt vevő projektek helyszíne egy online térképen tekinthető meg. A polgárok ugyanakkor részt vehetnek egy – 18 ország összesen 45 régiójának közreműködésével zajló – kincsvadászaton, ahol a kincsvadászoknak társfinanszírozott projektekben elrejtett nyomokat kell felkutatniuk, és válaszolniuk kell egy online kvíz kérdéseire.

Az 5. alkalommal (május 2–tól augusztus 28-ig) megrendezett facebookos fotópályázat azon projekteket kívánja megünnepelni, amelyek kézzelfogható változást hoztak a helyi közösségek életében. A pályázatban való részvételhez a polgároknak fényképet kell készíteniük egy uniós támogatásban részesült projektről úgy, hogy a képen szerepeljen a finanszírozás részleteit tartalmazó tájékoztató vagy emléktábla, valamint az EU zászlaja. A pályázat három nyertese esélyessé válik arra, hogy részt vehessen egy profi fényképész által tartott fotótanfolyamon és egy brüsszeli utazáson.

Végül, de nem utolsósorban a helyi projektekről tájékoztató legtehetségesebb blogírók meghívást kapnak a Brüsszelben (2016. október 10–13. között) megrendezendő European Week of Regions & Cities médiarendezvényre.

További információk:
Europe in My Region

Twitter: @EU_Regional   @CorinaCretuEU   #EUinmyregion

Hírek