Az Európai Unió kohéziós politikája: befektetés az Önök régióiba és városaiba

További eszközök

 
Az Európai Unió kohéziós politikája: befektetés az Önök régióiba és városaiba

03:34 minutes / mp4

Letöltés

Az Európa Unió minden évben több millió eurót fordít a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés elősegítésére annak érdekében, hogy csökkenjenek az európai régiók közötti társadalmi és gazdasági különbségek. Az itt található kisfilmből kiderül, hogy miként járulnak hozzá a polgárok mindennapjainak megkönnyítéséhez a gazdasági növekedést előmozdító uniós beruházások. 

Az elmúlt öt év során a kohéziós politika több mint 600 000 új munkahelyet teremtett, a szakmai képzések támogatásával évente 15 millió ember munkaerőpiaci kilátásait javította és mintegy 25 000 km közút és 1800 km vasúti pálya megépítését társfinanszírozta. További 3 millióval növelte azok számát, akik tiszta ivóvízhez jutnak hozzá, valamint 200 000 kis- és középvállalatot és 61 000 kutatási projektot támogatott. Ezek a számok tovább növekednek, ahogy az elmúlt 5 év során indult projektek további eredményeket hoznak.

Mindezt az Európai Regionális Fejlesztési Alap, a Kohéziós Alap és az Európai Szociális Alap teszik lehetővé, amelyek együttesen az EU költségvetésének több mint egyharmadát képviselik.

Dátum: 16/07/2014

Nyelvek Lithuanian Swedish Dutch French Estonian Spanish Italian Romanian Portuguese Latvian Greek English German Bulgarian Danish Maltese Polish Hungarian Czech Finnish Croatian Slovenian Slovak

Feliratok english

Időtartam 03:34 minutes / mp4

További információk

The EU's main investment policy

Videók