Panorama 73: Emilia-Romagna az okos jövő felé vezető úton

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 06/07/2020

Már letölthető a Panorama magazin nyári száma, amelynek fő cikke az EU Covid19-válságra adott válaszával foglalkozik. Megvizsgáljuk a koronavírusra való reagálást célzó, kiterjesztett beruházási kezdeményezést (CRII+) és egyéb pénzügyi eszközöket, valamint a problémákat a helyszínen kezelő projekteket mutatunk be. Az Adatpont rovatunk általánosabb módon mutatja be, hogy a kohéziós politika miként támogatja a régiókat az egészségügyi beruházások terén.

Jelen számunk fókuszában az olaszországi Emilia-Romagna áll, amely régió jól ötvözi a történelmet és hagyományokat az innovációval. Minderről a régió elnöke Stefano Bonaccini számol be egy exkluzív interjúban. Az Interreg 30 éves évfordulóját ünnepelve megnézzük, hogy e program számos sikeres környezetvédelmi projektje révén milyen módon járult hozzá a zöld megállapodáshoz. Foglalkozunk továbbá az auditokat végző ellenőrzési közösség munkájával, valamint megünnepeljük Észak-Macedónia csatlakozását az Európai Unió adriai- és jón-tengeri régióra vonatkozó stratégiájához.

A „Személyes tapasztalatok” című rovatban a Eurocities írása olvasható, az idei év EU Régiók Hete előzetesével. A projektek rovatban Belgiumba, Hollandiába, Írországba és az Egyesült Királyságba látogatunk el.

Publications