Panorama 70: Okos lépések a dán üzleti élet fellendítéséért

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 10/10/2019

A Panorama magazin őszi száma mostantól letölthető és szerepel benne a régiók és városok idei európai hetén bemutatott számtalan új fejlesztés is.

Áttekintjük a nemrégiben közzétett regionális versenyképességi mutató, valamint a regionális politikával kapcsolatos tudatosságot és elismertséget vizsgáló Eurobarométer felmérés legfőbb eredményeit. Bemutatjuk a leginnovatívabb uniós finanszírozású projektekért járó Regiostars-díjak idei döntőseit és nyerteseit.

Aktuális számunkban Dániára összpontosítunk, ahol a kohéziós alapok kezelése céljából nemrégiben létrehoztak egy új dán üzletfejlesztési és növekedési felügyelőtanácsot. A legutóbbi eredményes dán projektek bemutatása mellett a felügyelőtanács alelnökével, Sigmund Lubanskival készített interjúnkból azt is megtudhatjuk, mit takarnak a változások.

Az értékelésre összpontosító fejezetben a 8. Értékelési konferenciáról tudósítunk, valamint elemezzük az uniós Szolidaritási Alap keretében az elmúlt 15 évben végzett tevékenységek főbb eredményeit. Naprakész információkat nyújtunk a következő finanszírozási időszakra vonatkozó uniós költségvetéssel kapcsolatos tárgyalásokról, és beszámolunk arról is, hogy Portugália milyen módon vizsgálja és igazítja ki intelligens szakosodási stratégiáját.

„Személyes tapasztalatok” című rovatunkban Alsó-Szászország kerül reflektorfénybe; továbbá betekintést nyerhetünk az ifjabb nemzedék Youth4Regions médiaprogramban szerzett élményeibe. Projekteket bemutató rovatunkban ezúttal Olaszországba, Spanyolországba és Közép-Európába látogatunk.

Publications