Panorama 67: Régióinkon és határainkon átívelő sikertörténetek

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 19/12/2018

A Panorama magazin mostantól letölthető formában elérhető téli száma számos témát érint: a városi problémáktól a kultúrán keresztül egészen az ipari átalakulásig.

A magazin az osztrák elnökséggel készült interjúval kezdődik, amely betekintést nyújt abba, hogy a csapat milyen módon készítette elő a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozó jogalkotási csomaggal kapcsolatos tanácsi tárgyalásokat.  Mostani interjúnk valójában egy közös beszélgetés Malu Dreyerrel, Rajna-vidék-Pfalz tartomány miniszterelnökével és Dr. Volker Wissinggel, a tartomány gazdasági ügyekért felelős miniszterével. Ebben a kiadásban rávilágítunk arra is, hogy az uniós alapok milyen előnyökkel jártak a kulturális örökség európai éve szempontjából, milyen módon támogatták az ipari átalakulás által érintett régiókat, majd pedig körvonalazunk az innovatív városfejlesztési tevékenységek által támogatott projektet közül néhányat.

A „Személyes tapasztalatok” című rovatunkban Kasztília-La Mancha, Finnország és Dél-Lengyelország területeinek híreivel foglalkozunk, illetve beszámolunk a fiatalok Interreg Önkéntes Ifjúság program és Youth4Regions médiaprogram keretében szerzett tapasztalatairól.

Beszélgetünk az idei RegioStars-díj nyerteseivel, visszatekintünk a régiók és városok európai hetének eseményeire, valamint bemutatjuk az Eurostat nemrégiben közzétett, 2018. évi regionális évkönyvében szereplő újdonságokat. Projekteket bemutató rovatunkban Lengyelországba, Dániába, Szlovákiába, Olaszországba és Görögországba kalauzoljuk olvasóinkat.

Publications