Panorama 64 - Kohéziós politika: 30 éve tartó beruházás az európai régiók jövőjébe

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 20/03/2018

A Panorama magazin idei tavaszi számában a kohéziós politika 30. évfordulóját ünnepeljük két különleges cikkel. Térképek és infografikák segítségével visszatekintünk az öt programozási időszakra, megjelenítve a szakpolitika és az általa támogatott régiók időbeli fejlődését. Kiemelünk 30 szimbolikus jelentőségű projektet is a tagállamokból, bemutatva a beruházások széles körét és hatékonyságát.

Ebben a számban a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliára összpontosítunk: projekteket mutatunk be, valamint közöljük az Andreas Pinkwart professzorral, Észak-Rajna-Vesztfália gazdasági, innovációs, digitalizálási és energiaügyi miniszterével készült interjút. Felfedezzük az ERFA kkv-knak nyújtott támogatását, a területi hatásvizsgálatokat, valamint a Bizottság új eszköztárát, amelyet a migrációs háttérrel rendelkezők számára dolgozott ki. Egy másik cikkünkben elmagyarázzuk az EU és Norvégia, Izland és Liechtenstein közötti, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás keretén belül történő együttműködést.

Interjút készítettünk Jacques Mézard-ral, a területi kohézióért felelős francia miniszterrel is, aki a kohéziós politika múltbeli, jelenlegi és jövőbeli hatását felügyeli Franciaországban. „Személyes tapasztalatok” című rovatunkban Toszkánáról, Brandenburgról és az atlanti ív városainak egyesületéről szóló cikkeket olvashatnak, a projektrovat pedig Észtországba, Ausztriába és Görögországba kalauzolja el olvasóinkat. 

Publications