Panorama 63: A legkülső régiók: összefogás szerte az Unióban

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 15/12/2017

A Panorama magazin téli számában az Unió legkülső régióiba látogatunk el, és beszámolunk a nemrég lezajlott Elnökök Értekezletéről, melyen Juncker elnök és Corina Creţu biztos is részt vett. Szemügyre vesszük az ezekre a régiókra vonatkozó megújult stratégiát, amelynek célja segíteni a régiókat abban, hogy az EU-ban és a tágabb világban fennálló különleges helyzetükből a legjobbat hozzák ki, továbbá projekteket ismertetünk és beszámolókat is közlünk. Emellett elmerülünk az esb-alapok felhasználásáról szóló nemrégiben közzétett stratégiai jelentésben, amelyben szilárd bizonyítékokat találtunk ezeknek a beruházásoknak kontinensszerte a polgárok életére gyakorolt mértékéről és hatásáról.

A régiókkal foglalkozó cikkünk ezúttal Valencia tartományi önkormányzatát, a Generalitat Valencianát mutatja be Spanyolországból, ismertet néhány helyi projektet, továbbá interjút közöl a tartományi elnökkel, Ximo Puiggal. Bemutatunk néhány fiatalt is, aki az „Európa a régiómban” blogverseny keretében igyekszik részt venni az uniós és regionális szakpolitikákban, ismertetjük erre vonatkozó törekvéseiket, de szót ejtünk a fiatal újságírók képzési rendszeréről és az Interreg Önkéntes Ifjúság programról is.

Beszámolunk még a nemrégiben Rotterdamban lezajlott Városok Fórumáról, amelynek témája az Unió városfejlesztési menetrendje volt, és közöljük a soron következő bolgár elnökség elképzeléseit és prioritásait felvázoló közleményét. „Személyes tapasztalatok” című rovatunkban Franciaországból, Olaszországból és Spanyolországból érkezett írásokat olvashatnak, projekteket bemutató rovatunkban ellátogatunk Belgiumba, a Cseh Köztársaságba, Németországba és Lettországba, míg képes rovatunkban a kamera ezúttal Máltára szegeződik.

Publications