Panorama 61: A kohéziós politika a jövőbe tekint

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 15/06/2017

A Panorama magazin legújabb száma egy olyan különkiadás, amelynek témája a 2020 utáni kohéziós politika áttekintése. A június 26–27-én Brüsszelben megrendezésre kerülő „Kohéziós Fórum” e folyamat jelentős mérföldköve. A kohéziós politikának reflektálnia kell Európa gazdaságának inkluzívabbá, versenyképesebbé és ellenállóbbá tételének kihívásaira, továbbá az Európa jövőjéről szóló fehér könyv által az uniós szakpolitikák hozzáadott értékét, a szubszidiaritást, valamint az ígéretek és a teljesítésük közti eltéréseket illetően feltett kérdésekre. Magazinunk lehetőséget adott az uniós intézmények, nemzeti kormányok, regionális hatóságok, valamint számos egyesület és egyetem képviselőinek a véleménynyilvánításra, kísérletet téve ezzel e kulcsfontosságú uniós politika jövőjével kapcsolatos közvélemény felmérésére. 

Az intelligens szakosodási stratégiák számos alkalommal szóba kerülnek ebben a számban, sokan rámutatnak azok jelentőségére, és a koncepció további fejlesztését irányozzák elő. Emellett a polgárok regionális politikával kapcsolatos tudatosságának és a regionális politika megítélésére vonatkozó legutóbbi Eurobarométer-felmérés legfőbb eredményeit is bemutatjuk, előrevetítjük a közeledő, 7. kohéziós jelentés GDP-adatait, illetve érdeklődéssel várjuk az idei „Régiók és városok európai hetének” témáit. Olvasóink végül pedig az Európai Szolidaritási Testület keretében tevékenykedő fiatal önkéntesek beszámolóiba is betekintést nyerhetnek.

Publications