Az uniós hozzájárulás támogatja az ENSZ globális városfejlesztési menetrendjét

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 19/12/2016

Üdvözöljük a Panorama magazin 2016-os téli kiadásának olvasóit! Aktuális számunk fő témája az EU részvétele a nemrégiben Quitóban (Ecuador) megrendezett Emberi Települések (Habitat) Programjának III. konferenciáján. A rendezvény lehetőséget biztosított a fenntartható városfejlesztés terén világszerte összegyűjtött tapasztalatok megosztására. Beszámolunk továbbá az idei régiók és városok európai hetének sikereiről, bemutatjuk a 2007–2013-as finanszírozási időszak utólagos értékelésének főbb megállapításait, valamint áttekintést adunk a balti-tengeri stratégia jövőbeni alakulásáról. Ezúttal az újonnan létrejött francia Grand Est régióról készítettünk részletes beszámolót, amelyben közzétesszük a régió vezetőjével, valamint Creţu és Thyssen biztosokkal készült interjúnkat, és bemutatunk néhány közelmúltbeli sikeres projektet. Személyes tapasztalatok rovatunkban pedig Lengyelországból, Olaszországból, Romániából és Hollandiából érkezett véleményeket olvashatunk. 

Projekteket bemutató rovatunkban görög és holland példákat teszünk közkinccsé, a projektbemutató interjúnk pedig egy, a Balti-tenger déli részén zajló vízi szállítmányozási projekttel ismerteti meg az olvasókat. Összeállítottunk továbbá egy posztert is az „Európa a régiómban” fotópályázatra beküldött legjobb pályaművekből.

Publications