Panorama 55: Az uniós befektetési politika megvalósítása

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 17/12/2015

A Panorama magazin 2015. téli száma már elérhető online, a vezércikk témája a regionális politika hozzájárulása a 2014-2020 közötti fő uniós prioritások megvalósításához. Infógrafikákon, projekt példákon, valamint a Corina Creţu biztossal készített interjún keresztül ismertetjük, hogy miként nyújtanak segítséget az európai strukturális és beruházási alapok számos területen, a foglalkoztatástól kezdve a kutatáson át a migrációig. 

A regionális vezetőkkel készített interjúsorozatunkban Jane Huttal, Wales költségvetési és pénzügyminiszterével, valamint Tomislav Donchevvel, Bulgária miniszterelnök-helyettesével beszélgetünk arról, hogyan járulnak hozzá az uniós alapok gazdaságaik megerősítéséhez. Ezenkívül bemutatjuk az idei RegioStars díj győzteseit és az „Európa a régiómban” fotópályázat első három helyezettjét, áttekintjük az Európai Régiók Kutatási és Innovációs Hálózatának (ERRIN) munkáját, ismertetjük az Európai Stratégiai Beruházási Alapot (ESBA), valamint megvizsgáljuk, hogyan segítenek az uniós alapok a migrációs válság kezelésében. „Személyes tapasztalatok” rovatunkban Lengyelországból, Dániából, Finnországból és a Cseh Köztársaságból érkezett írások olvashatók. 

Ezenkívül megtalálható újságunkban a szokásos hírválogatás, valamint néhány, az EU különböző részein zajló projekt bemutatása.

Publications