Panorama 54: Energiát az energiauniónak

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 15/09/2015

A Panorama online már elérhető őszi kiadásának vezető cikkében arról esik szó, hogy a regionális politika hogyan járul hozzá az EU új energiauniós csomagjának megvalósításához az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdasághoz és a fenntartható energiához kapcsolódó projektekbe eszközölt beruházások révén. A másik fő cikkünk bemutatja, hogyan járulnak hozzá az európai strukturális és beruházási alapok a görög gazdaság újjáélesztéséhez. Ezenkívül foglalkozunk az intelligens specializációs stratégiák regionális gazdaságok átalakítására vonatkozó előnyeivel is.

A regionális hatóságokkal folytatott interjúsorozatunkban Dr. Kostas Agorastosszal, Thesszália területi kormányzójával beszélgetünk az operatív programjuk kialakításáról és arról, hogyan segítik az uniós alapok a növekedés és a munkahelyteremtés felgyorsítását. Beszélgetünk még Ľubomír Vážny-val, Szlovákia beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettesével, Sven Sesterrel, Észtország pénzügyminiszterével, és Markku Markkulával, a finnországi Espoo városi tanácsának tagjával arról, hogy a Régiók Bizottságának elnökévé választották, valamint a következő két és fél év terveiről.

Ezenkívül megismerkedünk az idei RegioStars díj döntőseivel, áttekintjük a kommunikációs stratégiák fontosságát, és egy új útmutatót adunk a költség-haszon elemzéshez. A Személyes tapasztalatok rovatunkban pedig a kontinens három régiójának írásait olvashatják.

Ezenkívül megtalálható újságunkban a szokásos hírválogatás, valamint néhány, az EU különböző részein zajló projekt bemutatása.

Publications