Panorama 48: A kohéziós politika 2014 és 2020 között - Növekvő lendülettel

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 14/02/2014

A Panorama magazin téli kiadásának a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó megreformált kohéziós politika a fő témája, megvizsgálja ennek jelentőségét a különféle érintettek szempontjából. Az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso exkluzív interjúban vázolja fel, milyen segítséget nyújt majd az új kohéziós politika a növekedésben és a munkahelyteremtésben, illetve az Európa 2020 stratégia céljainak elérésében.

Olvasóink is hozzászólnak a vitához a most nagyobb terjedelmű „Személyes tapasztalatok” rovatban: az európai tagállamok, régiók és szervezetek képviselői osztják meg gondolataikat a reformmal kapcsolatban, és ismertetik az új finanszírozási időszakra vonatkozó reményeiket.

Az új számban bemutatjuk a reform legfontosabb jellemzőit és tematikus prioritásait, ismertetjük a költségvetés jóváhagyási folyamatát az Európai Parlament szemszögéből, tájékoztatást nyújtunk a támogatásra való pályázás módjáról, illetve áttekintjük a kommunikációs stratégiákat és kötelezettségeket. Ezenkívül megtalálható benne a szokásos hírválogatás, valamint néhány, az EU különböző részein zajló projekt bemutatása.

Publications