Panorama 47 - Ökoinnováció: Az EU régiói élen járnak a környezetbarát gazdaság felé történő elmozdulás terén

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2007-2013
Date : 21/09/2013

A Panorama magazin őszi kiadása már elérhető az interneten angolul, franciául és németül. A szám fő cikke az EU régióinak az ökoinnovációban betöltött vezető szerepéről szól. Az EU strukturális és befektetési alapjai a cikkben bemutatottakhoz hasonló környezetbarát és energiahatékony projektekkel segítik elő az intelligens és fenntartható fejlődést. Több írás ismerteti az idei OPEN DAYS rendezvényen sorra kerülő legfontosabb műhelyfoglalkozásokat és szemináriumokat, amelyeknek témája az OPEN DAYS University mesterkurzusától kezdve egészen az Európai Unió és Kína, illetve Japán között fennálló kapcsolatokig terjed.

A szám áttekintést nyújt a dunai és a balti régióban a projektek koordinálását elősegítő makroregionális stratégiákról, ismerteti a legfrissebb híreket az EU strukturális alapjainak a katasztrófák esetére nyújtott segítségéről, illetve bemutatja a 2007–2013 közötti időszak ex post értékelési eljárását. Ezenkívül megtalálható benne a szokásos hírválogatás, valamint néhány, az EU különböző részein zajló projekt bemutatása.

Publications